31.07.2019-15:16 (Son Güncelleme:31.07.2019-15:04)

Hem Pratik Hem Lezzetli! Patates Kavurması Tarifi

Yemeklerin yanına yakışacağı gibi tek başına da oldukça lezzetli ve doyurucu olan patates kavurması tarifini sizin için derledik. Türlü türlü sebzelerle de oldukça iyi uyum sağlayan patatesi sade bir şekilde kavurarak da sofralarınıza getirebilirsiniz.

Her yemeğe ve öğüne yakışan patates, hem başka sebzelerle hem de sade olarak tüketilen ender besinlerden. Biz de kolay ve lezzetli ir tarif olan patates kavurmasını sizin için derledik.

PATATES KAVURMASI TARİFİ

Malzemeler:

-6 adet patates
-1 adet kuru soğan
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı salça
-2 avuç doğranmış maydanoz
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

-Patatesleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın.
-Üstünü geçecek şekilde su ve biraz tuz ekleyip ocağa alın.
-Patatesler haşlanana kadar yaklaşık 20 dakika süreyle kaynatın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyarak küp küp dilimleyin.
-Soğanları incecik doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağla pembeleşinceye dek kavurun.
-Sonra salçayı alın ve birkaç dakika daha kavurduktan sorna doğradığınız patatesleri katın. Üstüne maydanozları ekleyin.
-Tuz ve karabiber ile yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
-Hazırladığınız patates kavurmasını bir servis tabağına koyarak, ince doğranmış taze soğanlarla süsleyip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr