Helvalı Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır? Helvalı Bisküvili Pasta Tarifi
Canınız tatlı birşeyler çektiğinde, illaki kat kat pastalar yapmanıza gerek yok. Hafif ve sağlıklı bir deneyim de tatlı isteğinizi bastıracaktır. Size vereceğimiz tarif hem yapımı kolay hem de yemesi lezzetli enfes bir tarif. Gelin hep birlikte bu kolay tarifin yapılışına bakalım.
Helva hepimizin bildiği gibi sağlıklı besinler arasında yer alan yiyeceklerdir. Hem tatlı isteğinizi bastıracak hem de beş çaylarının yanında sağlıkla yiyebileceğiniz harika bir tarif veriyoruz. Kalem kağıdınız hazırsa başlayalım.
HELVALI BİSKÜVİLİ PASTA
Kreması:
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yumurta
3. 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket labnenin yarısı
200 gr tahin helvası
Çikolata sos hazırlanışı:
1 paket kremayı ısıtın, içine 1 paket sütlü veya bitter çikolata katıp eritin.
Helvalı Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı
Tepsiye petibör bisküvileri dizin. Bisküviyi hazırladıktan sonra kreması için vanilya, labne, helva hariç tüm malzemeyi tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra labne, helva, vanilyayı koyun. Çikolata sos için kremayı ısıtın sonra içine çikolatayı da koyarak eritin. Çikolata sosumuz oldu.
Tepsinin en altına petibör bisküvii üstüne krema tekrar bisküvi olarak bu şekilde 3 kat bisküvi ve krema yapın 3. katına bisküvi krema koyun sonra çikolata sosunu dökün. Tıpkı bisküvili pasta gibi bisküvileri dizdikten sonra krema, en üstüne çikolata sosu. Arzuya göre küçük borcamda yapıp bol kremalı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.