03.09.2024-09:37 (Son Güncelleme:03.09.2024-09:37)

Hayvancılık için önemli karar: Resmi Gazete’de yayımlandı

Hayvan nakillerini içeren düzenlemenin 2 yıl daha ertelendiğine dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hayvancılık için önemli karar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile hayvan nakliyesinde kullanılan araçların Küresel Konumlama Sistemi (GPS) ile donatılmasına ilişkin geçiş süresi, 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatıldı.

Düzenleme 2 yıl daha ertelendi

AA'da yer alan habere göre; Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikle, uzun yolculuklar için getirilen hayvanların kontrol edilmesi, yem ve su ihtiyaçlarının karşılanması, barındırılması ve dinlendirilmesi zorunluluğuna geçiş süreci de aynı tarihe kadar ertelendi.


Başlangıçta bu düzenlemelerin 31 Aralık 2024'e kadar uygulanmaya başlanması planlanıyordu. Ancak, sektörün uyum sağlaması için ek süre tanındı ve hayvan nakliyesinde kullanılan araçların GPS ile donatılması için verilen süre 31 Aralık 2026'ya kadar uzatıldı.

Bu erteleme, nakliye sektöründeki firmaların yeni düzenlemelere uyum sağlaması için gerekli altyapıyı kurmaları ve ilgili hazırlıkları tamamlamaları için ek bir zaman tanıyacak.

muratcankilic@haber365.com.tr