18.10.2024-12:59 (Son Güncelleme:18.10.2024-12:59)

Havva Erdem'in Bebeği 2 Yaşında

Havva Erdem, ikinci rahim nakli sonrası 2 yaşındaki kızı Özlenen ile buluştu.

Havva Erdem'in Bebeği İki Yaşına Girdi

Türkiye'nin kadavradan ikinci rahim nakli hastası olan Havva Erdem, "Özlenen" adını verdiği bebeğinin 2. doğum gününü kutladı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu özel buluşmada, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da yer aldı.

Bir Umut Kaynağı

Havva Erdem'in hayatında çok önemli bir değişiklik yaratan bu rahim nakli, 14 ay önce yapılmıştı. Rektör Özkan, bu süreçte insanların hayatlarının nasıl dönüştüğünü görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Özkan, "Boşuna beklemeye mahal vermeden, bütün bu süreçleri tamamlamanın verdiği mutluluk var. Dünyada bebeği olmayacak insanlara umut oldu" dedi.

Gelecek Planları

Rektör Özkan, rahim nakli bekleyen pek çok hasta olduğunu ve uygun vakit bulundukça yeni nakiller yapılmasının planlandığını vurguladı. Ayrıca, Sağlık Bakanlığıyla yürütülen projelerin hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Havva Erdem’in Duyguları

Havva Erdem, rahim naklinin hayatını köklü bir şekilde değiştirdiğini kaydetti. Özlenen bebeğinin hayatındaki her şeyi etkilediğini dile getiren Erdem, "Onunla birlikte her şey daha anlamlı hale geldi. Gözlerimi onunla açıp onunla kapatıyorum" şeklinde konuştu.

Özlenen bebeğin doğum günü için pasta kesildi ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, Erdem ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu başarılı operasyon 27 Temmuz 2021 tarihinde, Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından, 8,5 saat süren bir süreçle tamamlanmıştı.

Türkiye'nin kadavradan ikinci rahim nakli hastası Havva Erdem'in dünyaya gelen "Özlenen" isimli bebeği, iki yaşına girdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kadavradan rahim nakledildikten 14 ay sonra annelik sevinci yaşayan Havva Erdem ve bebeği Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan (sağda) ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr