22.08.2022-10:36 (Son Güncelleme:22.08.2022-10:36)

Havrita uygulaması nedir, neden gündemde? Havrita sokak köpeklerini öldürüyor mu? Havrita kapatılacak mı?

Bazı hayvanseverler Başıboş Köpek Haritası Havrita’nın sokak köpeklerinin yerlerinin işaretlenmesine ve zehirlenmesine sebep olduğunu iddia ederek uygulamanın kapatılmasını istiyor. Peki Havrita uygulaması nedir, neden gündemde? Havrita kapatılacak mı? Havrita sokak köpeklerini öldürüyor mu? Havrita kapatılacak mı? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

Başıboş Köpek Haritası (Havrita), sosyal medyada günün en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Hayvanseverlerin iddiasına göre Havrita’da işaretlenen sokak köpeklerinin yerleri bulunuyor ve zehirlenerek öldürülüyor. Bu nedenle de hayvanseverler Havrita’nın derhal kapatılmasını istiyor. Havrita’nın gündemde olması sebebiyle pek çok insan ‘’Havrita uygulaması nedir, neden gündemde? Havrita sokak köpeklerini öldürüyor mu? Havrita kapatılacak mı?’’ gibi soruların yanıtını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor.

Havrita uygulaması nedir, neden gündemde?

Sokakta yaşamına devam eden köpeklerin yerlerini bir bir gösteren Başıboş Köpek Haritası (Havrita) uygulamasında köpek gören insanlar hayvanların fotoğraflarını çekerek uygulama üzerinden yayınlıyor. Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Havrita şu sıralarda hayvanların öldürülmesine sebep olduğu iddiasıyla gündemi meşgul ediyor.


Havrita sokak köpeklerini öldürüyor mu?

Sokak köpeklerinin yerlerini tespit için kullanılan Havrita (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin kapatılması için hayvanseverler sosyal medyada kampanya başlattı. Hayvanseverler sokakta yaşayan köpeklerin öldürülmesine sebep olduğu için uygulamanın kapatılmasını istiyor. Son haftalarda artan sokak köpeği zehirlenmelerinin Havrita uygulamasıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Havrita kapatılacak mı?

Havrita-Başıboş Köpek Haritası’nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak, ‘’Burada köpekler gösterilmiş gidin zarar verin” gibi bir çağrısı, misyonu olmadığını söyledi. Koçak, “Bir müptezel köpeğe kötülük yapmak istiyorsa ‘haritadan bakayım’ demez. İki günlük linç kampanyasından sonra uygulama girişlerinde artışlar oldu. 1 saat öncesinde 3 bin 542 giriş yapıldı” ifadelerini kullandı.

Havrita’daki işaretlemelerin iyiye işaret olmadığını söyleyen Avukat Ekmekçi ise “Havrita sokakta köpek istemeyen, hayvanların toplatılıp öldürülmesini isteyen kişilerin oluşturduğu bir uygulamadır. Sokakta görülen köpeklerin işaretlenmesini istiyorlar. Her yerden işaretlemeler yapılıyor. Bu işaretlemeler iyi niyetli değil çünkü işaretlenen yerde aynı gün ya da ertesi gün köpek öldürme vakaları duyuyoruz. Bize bu yönde ihbarlar geliyor. Bakıyoruz uygulamada işaretlenmiş yer mi diye evet öyle olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

muratcankilic@haber365.com.tr