22.10.2024-19:09 (Son Güncelleme:22.10.2024-19:09)

Hatay'da Hafızlık İcazet Töreni Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da hafızlık icazet törenine katılarak önemli mesajlar verdi.

Hafızlık İcazet Töreni Hatay'da Gerçekleşti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı. Törende, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 492 öğrenci için özel bir program düzenlendi.

Törende Anlamlı Konuşma

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Erbaş, burada yaptığı konuşmada hafızlığın önemine vurgu yaptı. "Peygamberimizin, 'Ümmetimin en şereflileri hafızlardır' sözüne atıfta bulunarak, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

"Kur'an'ı Anlamak İçin Gayret Edin"

Erbaş, hafızların, Kur'an'ı anlama çabasını artırmaları gerektiğini belirtti. "Kur'an'ı anlamak için Arapça öğrenmek ve tefsir kitapları okumak şarttır" dedi. Ayrıca, hafızların ufuklarının geniş olması gerektiğini de tavsiye etti.

Hafızlık, İlmin Temelidir

Hafızlığın insan için büyük bir lütuf olduğunu ifade eden Erbaş, "Ulaştığınız bu hazineyi bilin ve bunun değerini anlayın. Hafızlık, insanın ulaşabileceği en büyük mutluluktur" şeklinde konuştu.

Kur'an Eğitim Merkezleri Projesi

Erbaş, Türkiye genelinde Rize, Ankara, İstanbul ve Bursa'da Kur'an eğitim merkezleri kurduklarını hatırlattı. "Bu merkezler, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen bir proje. Hafızlık eğitimi alan gençlerimiz, LGS puanlarıyla bu merkezlere yerleştiriliyor" dedi. Gelecek yıl 16 yeni Kur'an eğitim merkezi açmayı planladıklarını da ekledi.

Vali ve Müftüden Destek Mesajları

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, hafızlık sürecinin zorlu ama kutsal bir yolculuk olduğunu vurguladı. İl Müftüsü Mevlüt Topçu ise hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Özel Anlar

Törende, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde vefat eden 14 yaşındaki Yakup Yıldız'ın hafızlık belgesi, onun dedesi Mithat Yıldız'a verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sağ 4), Hatay'da düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr