23.10.2024-15:39 (Son Güncelleme:23.10.2024-16:40)

Hatay'da 3 Yeni Okul Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Hatay'da depremler sonrası 3 okulun açılışında, eğitim yatırımlarına vurgu yaptı.

Hatay'da Eğitim Yatırımları Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay'da düzenlenen üç okulun toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerin ardından 11 ilde yürütülen eğitim yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtti.

DepremVe Eğitim Süreci

Tekin, "Şu an 11 ilin tamamında bitirdiğimiz yatırımlar ve eylül ayına kadar tamamlayacaklarımızla birlikte, 6 Şubat’ta sahip olunduğundan yüzde 10 daha fazla dersliğimiz olacak," dedi ve depremlerde hayatını kaybedenleri anarak yakınlarına sabırlar diledi.

Önemli Açılış

Aşağıoba İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen açılışta, Tekin, Hatay'da deprem öncesindeki derslik sayısının yüzde 13 oranında artırılacağı müjdesini verdi. Ayrıca, eğitim alanında sadece bina yapmanın yeterli olmadığını, öğrenci ve öğretmenlerin yaşadığı kayıpları telafi etmek adına çeşitli eğitim programları uyguladıklarını ifade etti.

Birlik ve Dayanışma Mesajı

Tekin, eğitim programlarının, dayanışma ruhunu geleceğe taşımayı hedeflediğinin altını çizerek, Türk milletinin her zaman ihtiyaç duyanlara yardım etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Vali Masatlı'nın Vurguları

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da, depremden hemen sonra gerçekleştirilen okul açılışlarının önemine dikkat çekti. Masatlı, 6 Şubat'tan bu yana 517 okulda yapılan bakım onarım çalışmalarının tamamlandığını ve 118 yeni okulun hizmete açıldığını belirtti.

Hayırseverler ve Açılış

Açılışa katılan İsa Mesih Son Zaman Azizler Kilisesi Vakfı Başkanı Ruben V. Alliaud, yeni okulların gelecekteki eğitimine katkı sağlayacağını ifade etti. Açılış sonrası Bakan Tekin, okulları gezerek öğretmenlerle sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay'da, Aşağıoba İlkokulu'nun bahçesinde düzenlenen ve hayırsever bir vakıf tarafından yaptırılan 3 okulun açılışına katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr