11.10.2019-11:31 (Son Güncelleme:11.10.2019-11:06)

Hastalık Düşmanı Zencefilli Tavuk Çorbası

Malum kış kapıda... Hastalıklar ve soğuk algınlıkları bizi ele geçirmeden önlem almanın tam zamanı. Yediğimiz içtiğimiz her şey bağışıklığımızı da ilgilendirir. Eğer hasta olmak istemiyorsanız ya da hastaysanız bu çorba tarifi ile kendinize gelmemeniz işten bile değil.

Hastalıklardan korunmak için illa ilaç almanız gerekmez. Bol limonlu, zencefilli tavuk suyuna çorba ile bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

ZENCEFİLLİ TAVUK SUYU ÇORBASI

Malzemeler:

-1 kilo bütün tavuk
-1 adet doğranmış soğan
-2 adet orta boy doğranmış havuç
-2 adet doğranmış kereviz sapı
-1 büyük baş sarımsak
-2-3 tatlı kaşığı doğranmış ve soyulmuş taze zencefil
-1 büyük demet maydanoz
-1 çorba kaşığı kişniş tohumu
-1 çorba kaşığı kaya tuzu
-2 çay kaşığı karabiber
-170 gr taze ıspanak
-2 adet ince dilimlenmiş limon
-1 adet doğranmış acı biber

Hazırlanışı:

-Büyük bir tencereye tavuk, soğan, havuç, kereviz sarımsak, biber, zencefil, maydanoz, kişniş,
tuz ve karabiberi atın. Soğuk su ekleyin.
-Tencerenin kapağını kapatıpe yüksek ateşte kaynatın.
-Ardından altını kısın ve kaynatmaya devam edin.
-Metal bir kaşık yardımıyla çorbanın üstüne çıkan kirleri bir kenara alın
-Yeniden kapağı kapatın tavuk yumuşayana, parçalanıncaya kadar 55 dakika kaynatın.
-Düdüklü tencerede 40 dakika da pişirebilirsiniz.
-Pişen çorbadan tavuğu çıkarın. Kalan suyu bir süzgeçle temiz bir tencereye
dökün ve düşük ateşte sıcak kaynatmayı sürdürün.
-Tavuğu parçalayın.
-Süzdüğünüz suya tavuk parçalarını ve ıspanağı atın.
-10-15 dakika daha kaynatın ve tabağa çıkarın
-Limon dilimleri ve acı biber ile ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr