Haşlanmış patates nasıl değerlendirilir?
Haşlanmış patates ile ne yapabilirim? diye kara kara düşünenler için az malzemeli ve pratik bir tarif derledik. İşte püf noktaları ile fırında beşamel soslu patates tarifi…
Haşlanmış patates ile ne yapabilirim? diye kara kara düşünenler için harika bir tarif derledik. Bu tarif tam olarak mutfakta zamandan tasarruf etmek istiyorum diyenler için! Az malzemesi ile kolay hazırlanışı ile bu tarif favori pratik lezzetlerinizden biri olacak. İşte püf noktaları ile fırında beşamel soslu patates tarifi…
Haşlanmış patates kilo yapar mı?
Haşlanan patatesin içeriğinde yüksek nişasta mevcut olsa da içeriğinde yağ bulunmadığı için kilo almaya neden olmaz. Ayrıca haşlanmış patatesin kalorisi düşük olduğu için tüketiminde bir sakınca bulunmamaktadır.
Haşlanmış patates kaç kaloridir?
- 1 porsiyon beşamel soslu patatesin kalorisi ise 310 kcal.
- 100 gr haşlanmış patates kalori değeri 93 kcal.
- 200 gr haşlanmış patates 183 kcal.
- 300 gr haşlanmış patates 279 kcal.
Fırında beşamel soslu patates tarifi
Fırında beşamel soslu patates için gerekli olan malzemeler: 5 adet patates, tuz. Beşamel sos için ise; 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, yeteri kadar tuz ve karabiber. Üzeri için ise; kaşar peyniri ve maydanoz. Fırında beşamel soslu patates için öncelikle patatesleri iri küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin ardından da üzerlerine tuz serperek patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Biraz diri kalacak şekilde patateslerimizi haşladıktan sonra suyunu süzerek yağladığınız fırın kabına boşaltın, aralarında boşluk kalmayacak bir şekilde düzeltin.
Beşamel sos nasıl yapılır?
Beşamel sosu için ise tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp tereyağını eritin sonrasında unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyerek tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ardında da tuz ve karabiberi ekleyip bir süre karıştırıp ocaktan alın.