08.10.2024-16:33 (Son Güncelleme:08.10.2024-16:33)

Hasan Turan'dan Filistin'e Destek Çağrısı

AK Parti'li Hasan Turan, Filistin için ateşkes çağrısında bulundu ve uluslararası toplumun tepkisini eleştirdi.

Hasan Turan'dan Filistin'e Destek Çağrısı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, TBMM'deki basın toplantısında Filistin'e destek verdi. Turan, Orta Doğu'daki krizlerin bir an önce sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Ateşkes Çağrısı

Turan, "Orta Doğu'daki bu ateş bir an önce söndürülmeli, azgın işgalciler durdurulmalıdır. Derhal ateşkes sağlanmalıdır. Eğer bu yapılmazsa Orta Doğu'daki ateş tüm dünyayı yakacaktır," şeklinde konuştu.

Filistin'deki İnsanlık Dramı

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çeken Turan, "365 günde 17 bin çocuk, 11 bin 487 kadın ve 14 bin erkek katledildi. Tüm bunlar insanlık tarihinin en acı dönemi," diye ekledi. Turan ayrıca, 902 ailenin tüm fertlerinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Uluslararası Kamuoyuna Eleştiri

Turan, uluslararası toplumun bu duruma göz yummasını eleştirerek, "Bu kanlı eylemlere karşı kimse 'dur' demiyor. Katiller, saraylarda ağırlanıyor," dedi.

Bir Milat Olarak 7 Ekim

7 Ekim tarihini tarihin yeni bir başlangıcı olarak nitelendiren Turan, "Orta Doğu, işgal çetesinin keyfine teslim edilemez. Gazze'yi bombalayan bu katliam şebekesinin acilen durdurulması gerekiyor," şeklinde sözlerini sürdürdü.

Halkın Desteği

Toplantıda, milletvekilleri Türkiye ve Filistin bayraklarıyla birlikte, "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Kudüs yürek yangınımızdır" yazılı dövizler taşıdı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Meclis'te basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri ile Meclis'te temsil edilen bazı siyasi partilerden milletvekilleri de katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr