22.06.2020-14:24
(Son Güncelleme:22.06.2020-14:23)
Hanım ağa çorbası bakliyat ve erişte içerdiği için oldukça doyurucudur. Hatta bir öğününüzü bile oluşturabilir. Peki Hanım ağa çorbası nasıl yapılır? Hanım ağa çorbası tarifi nedir? Hanım ağa çorbası nasıl pişirilir?
Hanım Ağa Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Neler?
Hanım ağa çorbası tarifi için gerekli malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:
• Yarım su bardağı haşlanmış nohut
• Yarım su bardağı tel şehriye
• Yarım su bardağı yeşil mercimek
• Yarım su bardağı erişte
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 5 su bardağı sıcak su
• 2 su bardağı et/tavuk suyu
• 1 çay kaşığı Tuz
• 1 çay kaşığı Nane
Hanım Ağa Çorbası Nasıl Pişirilir?
Hanım ağa çorbasını pişirirken takip etmemiz gereken uygulama adımlarından ilki soğanı rendelemektir.
Çorba için epey su kullanacağınız için derin bir tencere seçerek sıvı yağı ve tereyağını tencereye ekleyin.
Ocağı orta ateşte açarak yağı ısıtmaya başlayın. Ardından rendelediğiniz soğanların fazla suyunu çorbaya acı tat vermemesi için biraz süzdürdükten sonra soğanları yağın içine atarak kavurmaya başlayın.
Soğanlar güzelce kavrulduktan sonra sıra salçayı eklemeye geldi. Salçayı da soğana katarak bir dakika boyunca karıştırarak ikisini iyice kavurun.
Salça ve soğanlar kavrulduktan sonra suyu ekleyin. Et ya da tavuk suyundan hangisini kullanmayı tercih ediyorsanız onu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Eğer et suyu kullanmayı tercih etmiyorsanız çorbanın katı olmaması için yerine su bardağı sıcak su daha ekleyerek karıştırın. Tuzu ve karabiberi atın.
Çorbanın temeli sayılabilecek suyu hazır. Şimdi sıra diğer içerikleri eklemeye geldi. Su, tam olarak kaynama noktasına gelmeden önce üzerinde hafif hafif duman tütmeye başlayınca, yarım su bardağı erişteyi ve tel şehriyeyi ekleyin. Ardından haşlanmış nohutu ve yeşil mercimeği de çorbaya atın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kısın.
Hanım ağa çorbası neredeyse hazır. Artık çorbanın pişmesini bekleme vakti. Çorbanın içindeki erişte ve bakliyatlar şişerek yumuşadığında çorbanız pişmiş demektir.
Çorbanın altını kapattıktan sonra çorbanıza dakika dinlenme süresi verin. O sırada, çorbaya lezzet katmak için kullanacağınız sosu hazırlayabilirsiniz.
Hanım Ağa Çorbasının Sosu Nasıl Hazırlanır?
Hanım ağa çorbasının sosunu tıpkı yayla çorbası için kullandığınız sos gibi hazırlayabilirsiniz. Bir tavada yemek kaşığı sıvı yağı ve yarım yemek kaşığı tereyağını kızdırın. Üzerine biraz nane ve karabiber atın. Kurutulmuş ya da taze fesleğen de kullanabilirsiniz. Karıştırarak nanelerin biraz kavrulmasını sağlayın.
Bu sosu çorba kaselerine böldüğünüz hanım ağa çorbasını süslemek için kullanabilirsiniz.
Hanım Ağa Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Neler?
Hanım ağa çorbası tarifi için gerekli malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:
• Yarım su bardağı haşlanmış nohut
• Yarım su bardağı tel şehriye
• Yarım su bardağı yeşil mercimek
• Yarım su bardağı erişte
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 5 su bardağı sıcak su
• 2 su bardağı et/tavuk suyu
• 1 çay kaşığı Tuz
• 1 çay kaşığı Nane
Hanım Ağa Çorbası Nasıl Pişirilir?
Hanım ağa çorbasını pişirirken takip etmemiz gereken uygulama adımlarından ilki soğanı rendelemektir.
Çorba için epey su kullanacağınız için derin bir tencere seçerek sıvı yağı ve tereyağını tencereye ekleyin.
Ocağı orta ateşte açarak yağı ısıtmaya başlayın. Ardından rendelediğiniz soğanların fazla suyunu çorbaya acı tat vermemesi için biraz süzdürdükten sonra soğanları yağın içine atarak kavurmaya başlayın.
Soğanlar güzelce kavrulduktan sonra sıra salçayı eklemeye geldi. Salçayı da soğana katarak bir dakika boyunca karıştırarak ikisini iyice kavurun.
Salça ve soğanlar kavrulduktan sonra suyu ekleyin. Et ya da tavuk suyundan hangisini kullanmayı tercih ediyorsanız onu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Eğer et suyu kullanmayı tercih etmiyorsanız çorbanın katı olmaması için yerine su bardağı sıcak su daha ekleyerek karıştırın. Tuzu ve karabiberi atın.
Çorbanın temeli sayılabilecek suyu hazır. Şimdi sıra diğer içerikleri eklemeye geldi. Su, tam olarak kaynama noktasına gelmeden önce üzerinde hafif hafif duman tütmeye başlayınca, yarım su bardağı erişteyi ve tel şehriyeyi ekleyin. Ardından haşlanmış nohutu ve yeşil mercimeği de çorbaya atın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kısın.
Hanım ağa çorbası neredeyse hazır. Artık çorbanın pişmesini bekleme vakti. Çorbanın içindeki erişte ve bakliyatlar şişerek yumuşadığında çorbanız pişmiş demektir.
Çorbanın altını kapattıktan sonra çorbanıza dakika dinlenme süresi verin. O sırada, çorbaya lezzet katmak için kullanacağınız sosu hazırlayabilirsiniz.
Hanım Ağa Çorbasının Sosu Nasıl Hazırlanır?
Hanım ağa çorbasının sosunu tıpkı yayla çorbası için kullandığınız sos gibi hazırlayabilirsiniz. Bir tavada yemek kaşığı sıvı yağı ve yarım yemek kaşığı tereyağını kızdırın. Üzerine biraz nane ve karabiber atın. Kurutulmuş ya da taze fesleğen de kullanabilirsiniz. Karıştırarak nanelerin biraz kavrulmasını sağlayın.
Bu sosu çorba kaselerine böldüğünüz hanım ağa çorbasını süslemek için kullanabilirsiniz.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ