01.05.2020-16:05 (Son Güncelleme:01.05.2020-16:05)

Hangi Ot Hangi Yemeğe Yakışır?

Yemeklerinize birbirinden güzel aromalar katan, enfes kokularıyla iştahınızı kabartan otların hangi yemeğe yakışacağını biliyor musunuz? Sizin için hangi otun hangi yemeğe yakışacağını derledik. Detaylar haberimizde...

Her gün emek verip, zevk ile pişirdiğimiz yemeklerimize lezzet katmak için çeşitli baharatlar ve otlar kullanıyoruz. Ancak her ot her yemeğe yakışmayacağı için tercihlerimizi yaparken dikkatli olmakta fayda var. Sizin için çeşitleri otları ve yakıştıkları yemekleri derledik. İşte yemeklerinizde kullanabileceğiniz muhteşem kokulara sahip olan otlar…

BİBERİYE

  • Izgaralar
  • Rostolar
  • Tavuk
  • Balık
  • Zeytin

TAZE KEKİK

  • Izgaralar
  • Et terbiyeleri
  • Hamur İşleri

ADAÇAYI

  • Güveç yemekleri
  • Sulu et yemekleri
  • Biber dolması
  • Balık

FESLEĞEN

  • Makarna
  • Pizza
  • Soğuk çorbalar
  • Salatalar

DEFNEYAPRAĞI

  • Et yemekleri
  • Çorbalar
  • Balık

TAZE KİŞNİŞ

  • Çiğ balık terbiyeleri
  • Tavuk marine sosları
  • Salatalar

KUZUKULAĞI

  • Salatalar
  • Bazı çorbalar
  • Omlet

MERCANKÖŞK

  • Salata sosları
  • Et yemekleri
  • Çorbalar
  • Patates garnitürleri

DEREOTU

  • Zeytinyağlılar
  • Cacık
  • Pilav
  • Sebze yemekleri

TAZE ZENCEFİL

  • Et ve tavuk yemekleri
  • Deniz ürünleri
  • Kek ve kurabiyeler
  • Çorbalar

FRENK SOĞANI

  • Omlet
  • Makarna
  • Izgara etler
  • Salatalar

MAYDANOZ

  • Salatalar
  • Köfteler
  • Kızartmalar
  • Zeytinyağlılar

TARHUN OTU

  • Et ve balık yemekleri
  • Sebze çorbaları
  • Sulu yemekler
  • Soslar

TAZE NANE

  • Sütlü tatlılar
  • Mezeler
  • Dolmalar
  • Çorbalar
  • Salatalar
Haber365
bilgi@haber365.com.tr