İlk başlarda mide bulantıları, halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi gibi sıkıntılar oluşmakla beraber ilerleyen haftalara doğru yavaş yavaş azalacaktır.
İlk Ay
Bu dönemde döllenmiş yumurta rahime gider. Hücrelere bölünerek embriyonun oluşmasını sağlar. Birkaç hafta sonra da kol ve bacaklar omurgasını oluşturmaya başlamaktadır. Kulaklar, gözlerin yapısı, bebeğin beyni yavaş yavaş ortaya çıkar. Hamilelikte ilk 3 ay: Gebeliğin ilk başlarında mide bulantısı ve kusma görülür. Bu dönemde anne adayların duyguları ağır basarak, ani tepkiler gösterebilmektedir. Ağır yiyecekler yerine hafif ve sıvı tarzı beslenmelidir. Sigara ve alkol kullanımını azaltarak dengeli beslenmeye çalışın. Hamileliğin ilk aylarında adetin gecikmesi, göğüslerde değişim, karın ağrısı, aşerme gibi faktörler karşınıza çıkacaktır. Ancak bu belirtiler her hamile adayı için aynı seviyede gerçekleşmez, bazıları hiç olmayabilir.
İkinci Ay
Bu ayda bebeğin hareketlerinde ilerleme görülür. El ve parmaklarından sonra tırnakları oluşur. Hamilelikte ilk 3 ay: Yüzü yavaş yavaş oluşmaya başlayarak ağız, dil ve burnu şekillenmeye başlar. Kulak memesi ve kepçesindeki birçok değişim fark edilmektedir. Bebeğin bu dönemde plasenta oluşarak, ayın sonuna kadar geri kalan iskeleti görülür. Vücudunun oluşmasıyla başlamasıyla bebek anneden gelen yiyecekleri almaya başlayarak gelişimi ilerleyecektir. Bu aylarda anne adayının çektiği sıkıntılardan biri de devam eden mide bulantısıdır. Bu bulantılar en çok sabah görülmektedir. Dengeli ve düzenli beslenmeye özen göstermeli, baharatlı ve yağlı gıdalar tüketmemelisiniz. Her hamile kadının yaşadığı bir durum olan aşermede her gördüğünüz besini tüketme eğiliminde olabilirsiniz. Aynı zamanda normal hayatta sevilen yiyecek ve içecekler bu dönemde kendisinden tiksinme hissi oluşturmaktadır. Psikolojik olarak mutsuzluk, stres, ani tepkiler vermek her gebe kadında yaşanan durumlardan biridir.
Üçüncü Ay
Hamilelikte ilk 3 ay: Gebeliğin bu ayında hem bebek açısından hem de anne adayının davranışlarında değişme olacaktır. Bebeğin bedeni gelişerek kollar ve bacaklar ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda bebeğin damak yapısı ortaya çıkarak ağzı gelişmeye devam eder. Son aylara doğru ise bebeğin dokuları ve organları oluşmuştur. Dış tarafında bulunan cinsel organları ortaya çıkarak belli bir ağırlığa ulaşır. Karnına gelen bağırsaklarıyla beraber kasları görülmeye başlar. Bebeğiniz minik hareketler edecek, sinir hücreleri artmaya başlayacaktır. Dokunma duyusu, tat alma duyusuyla beraber gelişim gösterir. En çok bu ayda beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Hamile kadınların ceviz, süt, peynir, et gibi ürünlere dikkat etmesi gerekir. Aynı zamanda sıvı tüketimi ihmal edilmemeli, doktor kontrolünde çeşitli egzersizler yapıp hareket etmelidir. Anne adayında görülen belirtiler ise mide bulantısı, yiyeceklerden tiksinme şeklinde devam eder. Baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, hormonlarda değişme gibi çeşitli unsurlar görülmektedir. Bel ağrısı, kramp, kabızlık gibi problemler de görülmektedir. Ancak ayın sonlarına doğru azalmalar görülecektir.