14.10.2024-16:12 (Son Güncelleme:14.10.2024-16:35)

Hakkari'de Kız Futbolunda Milli Takım Heyecanı

Hakkarili kız futbolcular U15 ve U17 seçmelerinde yeteneklerini sergiledi, milli takım hedefiyle ter döktü.

Hakkarili Kızlar Milli Takım Seçmelerinde Bir Araya Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen "BtcTurk ile Yeni Nesil Sahada" projesi çerçevesinde, Hakkari'de U15 ve U17 Milli Takım kızlar seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmeler, Merzan Futbol Sahası'nda yapıldı ve bölgedeki Hakkarigücüspor ile 1936 Hakkari Hayalkent Spor kulüplerinin altyapısında yer alan 30'dan fazla genç sporcu katıldı.

Heyecan Dolu Seçmeler

U19 Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Aytürk Kıyıcı, U17 Kız Milli Takım Teknik Direktörü Nazlı Ceylan Demirbağ ve Kadın Milli Takımlar Antrenörü Tuğçe Mercan'ın gözetiminde gerçekleştirilen seçmelerde, sporcular çift kale maçlar oynayarak değerlendirildi.

“Amacımız Yetenekli Kızları Keşfetmek”

Teknik Direktör Nazlı Ceylan Demirbağ, yaptığı açıklamada, projenin amacının futbol ile ilgilenen kız çocuklarının yeteneklerini keşfetmek ve süreçlerini takip etmek olduğunu belirtti. Seçmelerde 2009, 2010, 2011 ve 2012 doğumlu kız çocuklarının mücadele ettiğini vurgulayan Demirbağ, gençlerin teknik ve fiziksel yeteneklerini gözlemlediklerini ifade etti.

Demirbağ, “Çocuklar çok heyecanlılar. Muhtemelen gece de uykusuz kaldılar. Hangi şehirde olursak olalım bu yaştaki çocukların milli takımlara katılma hayalleri var. Biz de onların heyecanına tanık oluyoruz,” dedi.

Katılımın Yoğun Olduğu Seçmeler

Seçmelere, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Hakkarigücüspor Teknik Sorumlusu Cemile Timur, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Erol Hanlıgil ve birçok antrenör, futbolcu ve aileler katılım gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, "BtcTurk ile Yeni Nesil Sahada" projesi kapsamında Hakkari'de U15 ile U17 Milli Takım Kızlar seçmeleri yapıldı. Merzan Futbol Sahası'ndaki seçmelerde, Hakkarigücüspor ve 1936 Hakkari Hayalkent Spor kulüplerinin altyapılarındaki 30'u aşkın sporcu yer aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr