06.10.2024-16:13 (Son Güncelleme:06.10.2024-16:13)

Hakkari'de Filistin'e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

Hakkari'de İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi, Filistin ve Lübnan'a destek verildi.

Hakkari'de Gazze'ye Destek Yürüyüşü

Hakkari'de, İsrail'in Gazze'de 1 yıldır süregelen saldırılarına karşı bir yürüyüş düzenlendi.

Filistin ve Lübnan İçin Bir Araya Gelindi

HAKDA Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, kentin sakinleri Ulu Cami önünde toplandı ve eski belediye binası önüne kadar yürüyerek tepki gösterdiler.

Protesto Sloganı ve Dua

Yürüyüş boyunca katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sloganlar attı. Etkinlik sonrası, Hakkari Müftüsü Hüseyin Okuş dua etti.

HAKDA Açıkladı: "Dünya Suskun!"

HAKDA Platformu Sözcüsü Nihat Gür, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı dünyanın kör ve sağır kaldığını belirtti. "42 binden fazla masum insanı katleden ve temel yaşam alanlarını hedef alan bir saldırı var, bu suskunluk onları cesaretlendirdi," dedi.

Hakkari’de Birlik Mesajı

Gür, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün burada, Gazze'deki direnişi desteklemek ve Yemen ile Lübnan'ı hedef alan bu işgal ve katliama dur demek üzere toplandık. Gelişen olaylar, siyonizmin insani değerlerimize karşı bir tehdit oluşturduğunu göstermektedir. Biz, bu durumu kınamak için bir aradayız."

Politik Partilerin Katılımı

Yürüyüşe, AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari'de İsrail'in Gazze'de 1 yıldır sürdürdüğü saldırıların protesto edilmesi ve Filistin ile Lübnan'a destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu öncülüğünde düzenlenen program kapsamında Ulu Cami önünde bir araya gelen kent sakinleri, eski belediye binası önüne kadar yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr