21.10.2024-16:31 (Son Güncelleme:21.10.2024-16:31)

Hakkari'de Bilim Şenliği Coşkusu

Hakkari'de düzenlenen Bilim Şenliği, öğrencilere çeşitli bilimsel etkinlikler sunarak eğitici bir deneyim yaşattı.

Hakkari'de Bilim Şenliği Düzenlendi

Hakkari Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "Bilim Şenliği", öğrencilere çeşitli bilimsel etkinlikler sunarak, eğitici bir deneyim yaşattı.

Uzay ve Gezegenler Hakkında Bilgilendirme

Şenliğe katılan öğrenciler, çadır planetoryumda uzay ve gezegenler hakkında bilgilendirildiler. Ayrıca, farklı okullardan gelen anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri için birçok atölye çalışması da düzenlendi.

Atölyeler ve Sergiler

Zeynel Bey Yerleşkesi'ndeki merkezi dersliklerde gerçekleştirilen etkinliğin ikinci gününde, "kukla", "oyun", "tinkercad ile üç boyutlu tasarım", "optik deneyler", "yapay zeka: prompt mühendisliği", "arduino", "eğik atış hareketi" ve "elektronik" gibi atölyeler yapıldı. Ayrıca, "biyoloji ve ekoloji" sergisi de katılımcılara sunuldu.

Fosforlu Etkinlikler ve Eğlence

Etkinlik boyunca bölgede yetişen bitkiler ve endemik türlerin bulunduğu sergiyi gezen öğrenciler, çadır planetaryumda uzay ve gezegenler hakkında bilgi aldılar. Anaokulu öğrencileri ise spor salonunda yapılan palyaço gösterisi ve eğitici oyunlarla eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Projenin Amacı ve Etkileri

Etkinliğin proje yürütücüsü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Gürtaş Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğin 33 atölyede gerçekleştirildiğini ve geniş kapsamlı konuların ele alındığını belirtti. Doğan, "Projemizin amacı, öğrencilerimizin içindeki bilim ışığını açığa çıkarmaktır. Deneyap atölyelerinde kendilerini geliştirmeleri için onlara fırsatlar sunuyoruz" dedi.

Öğrencilerin Heyecanı

Etkinliğe katılan öğrencilerden Gülhan Ayaz, bilim şenliğine katılarak yeni bilgileri öğrenmek istediklerini ifade etti. "Arkadaşlarımızla atölyeleri gezeceğiz. Buraya daha önce görmediğimiz, bilmediğimiz şeyleri görmek ve öğrenmek için geldik" şeklinde konuştu.

Proje kapsamındaki şenliğin, 45 görevlinin yer aldığı etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

Hakkari Üniversitesince düzenlenen "Bilim Şenliği"ne katılan öğrenciler, çadır planateryumda uzay ve gezegenler hakkında bilgilendirildi, atölye çalışmalarına katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr