20.09.2024-16:07 (Son Güncelleme:20.09.2024-16:07)

Hakkari'de Anadolujet Uçağı Pistten Çıktı, Bakan Uraloğlu'ndan İlk Açıklama!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na iniş yaparken, Anadolujet firmasına ait bir uçak olumsuz hava şartları nedeniyle pistten çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yolcuların ve mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edildiğini duyurdu.

Olumsuz Durum Tespit Edilmedi

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak, iniş sırasında pistten çıkmış, uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiştir. Olumsuz bir durum tespit edilmemiştir" ifadelerini kullandı.

Geçmiş Olsun Mesajı

Bakan Uraloğlu, yaşanan olayın ardından tüm yolculara ve uçuş ekibine geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Olayın Detayları

Ankara'dan Hakkari'ye yapılan sefer sırasında, olumsuz hava koşulları inişi zorlaştırdı ve uçağın pistten çıkmasına neden oldu. Uçakta bulunan 185 yolcu ve 7 mürettebatın, herhangi bir yaralanma veya ciddi bir durum yaşamadan tahliye edilmesi sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi. Uçağın ön dikme kısmının toprak alana girdiği bildirildi.

Yetkililer, olayla ilgili incelemelere başlarken, hava şartlarının kötüleşmesi nedeniyle inişin güçleştiği ve uçağın güvenli bir şekilde tahliye edilmesinin ardından gerekli kontrollerin yapıldığı belirtildi.

cerenpeksen@haber365.com