Adana'ya özgü, "Zırh" denilen, satıra benzeyen bir bıçak yardımı ile elde kıyılan parça etten hazırlanan bir kebap çeşidimiz olan Adana Kebabı diğer kebaplardan ayıran özelliği kullanılan ettir. Kıyılmış et ile kıyılmış kuyruk yağı, kırmızı pul biber ve tuz ekleyerek yoğrulan ve asıl tadı biraz dinlendikten sonra çıkan Adana Kebabını evde kolayca hazırlamak isterseniz tarifimize göz atın.
ADANA KEBAP TARİFİ
MALZEMELER
700 gram dana kıyma
300 gram kuzu kıyma
1 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
Kuzu kıyma ve dana kıymayı soğan ve sarımsaklarla güzelce karıştırın ve yoğurun.
Ardından içine baharatları, sıvı yağı, salçayı ve maydanozları ilave ederek yoğurmayı sürdürün.
Sonra kebabı 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
Fırın telini kuyruk yağı ile iyice yağlayın.
Yapılan kıymayı şişlere dizin.
Izgara telinin üzerine şişleri dizin ve 30 dakika kadar pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.