28.08.2024-13:44 (Son Güncelleme:28.08.2024-13:44)

Hakan Fidan, Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Katılacak

Ankara'nın, ilişkilerin canlandırılması çağrısı Avrupa'da karşılık buldu. Avrupa Birliği'nin daveti üzerine Hakan Fidan, Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak. Bakan Fidan'ın önceliği Türkiye meseleleri olacak.

Türkiye 5 yıl sonra Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na davet edildi. Ankara'nın, Avrupa Birliği- Türkiye ilişkilerini yeniden canlandırması çağrısı, Avrupa'da karşılık buldu.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Avrupa Birliği'nin bu daveti, Türkiye ile olan ilişkilerin yeniden geliştirilmesi amacı taşıyor.

Avrupa Birliği'nin daveti üzerine Dışişleri Bakanları, Gayriresmi Toplantısı’na katılacak. Toplantıda gündemde yer alan uluslararası konularda görüşmeler gerçekleştirilecek. >Brüksel'de düzenlenecek olan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na, Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katılacak.


Türkiye-AB İlişkileri Masaya Yatırılacak

Bakan Fidan, toplantıda bölgesel ve küresel çapta meydana gelecek tehditlere karşı Türkiye-AB iş birliğinin önemini anlatacak.

Öncelik Türkiye Meseleleri Olacak

Bakan Fidan'ın önceliği, Türkiye meseleleri olacak. Bakan Fidan; Gümrük Birliği'nin günün ihtiyaçlarına uygun olarak modernize edilmesi konusunda Türkiye'nin önceliklerini hatırlatacak. >Türkiye-AB arasındaki toplumsal, kültürel, akademik bağların geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi açısından vize sorununun giderilmesi teklifinde bulunacak.

Kıbrıs Meselesi

Bakan Hakan Fidan'ın toplantıda ikili görüşmeler gerçekleştirmesi ve bu kapsamda Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile bir görüşme yapması bekleniyor. Bu görüşmeler kapsamında da Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki net tavrı bir kez daha anlatılacak.


damlaeroglu@haber365.com.tr