15.10.2024-15:10 (Son Güncelleme:15.10.2024-15:10)

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan Van'daki İşten Çıkarılan Çalışanlara Destek Ziyareti

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, işten çıkarılan belediye çalışanlarıyla dayanışma için Van'ı ziyaret etti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Van'daki İstihdam Sorunlarına Dikkat Çekti

Van'da yaşanan işten çıkarma durumu üzerine HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ziyaret gerçekleştirdi. Arslan, "Bu yolculukta sizinle birlikte durmaya devam edeceğiz" dedi.

İşten Çıkarılan Çalışanlarla Dayanışma İçin Bir Araya Geldi

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Van'daki bazı belediyelerde işten çıkarılan 800'den fazla çalışana destek olmak amacıyla kente gitti. Arslan, işçilerle birlikte İpekyolu Belediye binasının önünde kurulan çadırda buluştu.

Adalet ve Hukuk Vurgusu

İşçilerin taleplerini dinleyen Arslan, onlara moral vermek adına yaptığı konuşmada, "166 gündür buradasınız, bu haksızlıklara karşı mücadele vermelisiniz. Adalet, hukuk ve barış için yanınızdayız" dedi.

Arslan, ayrıca, "Demokratik haklarımızı kullanarak, haksız yere işten çıkarılan arkadaşlarımıza sahip çıkacağız. Bizim mücadelemiz, onların geçmişteki haksızlıklarına karşı bir duruş sergilemektir" şeklinde ifadelerde bulundu.

İşten Çıkarma Uygulamalarına Sert Tepki

Mahmut Arslan, işten çıkarılanların hiçbiri hakkında hukuki bir işlem yapılmadığını ve sadece görüşlerinden dolayı işten çıkartıldıklarını belirtti. "Burası bir hukuk devleti ve biz buradayız. Çalışanların haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi.

Sendika Üye Çekilme Tehditleri

Arslan, işçilerin sendikadan ayrılmaları için yapılan baskılara da dikkat çekerek, "Sendikadan istifa girişimlerine son verilmesini, işçilere baskı yapılmamasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Hukuki Süreçler ve İcralar Hakkında Bilgi Verdi

Van'daki sendika üyeleriyle beraber mücadelenin süreceğini belirten Arslan, "Mahkeme kararlarına saygı gösterilmeli ve ödenmeyen ikramiye ve mesai ücretleri derhal ödenmelidir. Toplu iş sözleşmesini iptal ettirmek için açılan davalar geri çekilmelidir" ifadeleriyle çalışmalarını sürdürdü.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Van'da bazı belediyelerde işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Arslan, beraberinde 81 ilin HAK-İŞ temsilcileri ve konfederasyonun yönetim kurulu üyeleriyle İpekyolu Belediye binasının önüne kurdukları çadırda eylemlerini sürdüren işçilerle bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr