01.02.2020-08:57 (Son Güncelleme:01.02.2020-08:45)

Hafta Sonu Kahvaltılarınız İçin Katmer Tarifi

Sabah kahvaltılarında farklı bir lezzet arayanlar içi enfes bir tarifle karşınızdayız. Reçel, çikolata ve peynire çok yakışan katmer tarifini sizin için bir araya getirdik. Katmer nasıl yapılır? Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

Sizde en pratik haliyle sabah kahvaltılarına katmer hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte harika bir kahvaltı yapabilirsiniz... İşte katmer tarifi...

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle suyu ılıklaştırın ve bir kaseye aldıktan sonra içerisine mayayı ekleyip, parmağınızla maya eriyene kadar karıştırın. Mayalanması için üstünü kapatıp 5 dakika kadar bekletin. Bu sırada gerekli olan unu ayrı bir kaba alıp içine şeker ve tuzu ekleyin. Kabarmış olan mayalı suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üstünü örtün ve 20 dakika bekletin. Bekleme süresinin sonunda hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve üzerini örtüp 20 dakika daha bekletin. Sıvı yağı bir kaba alın ve ikinci bekleme süresinin sonunda ellerinizi yağlayıp, her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Tereyağını eritin ve açtığınız her bir hamurun üstüne fırça yardımıyla tereyağından sürün. Sonra kenarlarını ortada birleştirip, üst üste dizin. 10 dakika kadar da bu şekilde bekletin. Sonra her bir hamuru rulo yapın. Ardından her bir ruloyu kıvrık yeri üstte kalacak şekilde bastırarak elinizi yağlayarak tekrar pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her seferinde az bir miktar sıvı yağı döktüğünüz bir tavada, krep pişirir gibi arkalı önlü çevirerek katmerlerinizi pişirin. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr