15.09.2022-16:43 (Son Güncelleme:15.09.2022-16:43)

Hackerlardan büyük vurgun: 1 milyar dolarlık kripto para çaldılar

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarından kripto para sektörüne büyük bir vurgun geldi. Hackerlar, DeFi protokollerinden yaklaşık olarak 1 milyar dolar değerinde kripto para çaldı. Detaylar haberimizde...

Günümüzün en önemli ekonomik yatırım araçlarından birisi olan kripto paralarda yaşanan güvenlik sorunları, bir çok bilgisayar korsanı tarafından değerlendirildi. Kripto paraya yapılan saldırılarla adı en çok anılan ülkelerden birisi olan Kuzey Kore’de bilgisayar korsanları 2022 yılında yaklaşık olarak 1 milyar dolar değerinde kripto para çaldı.

1 milyar dolarlık kripto para çaldılar

Trading Platform tarafından yayınlanan 2022 verilerine göre, bu sene Kuzey Koreli hackerlar tarafından >DeFi protokollerinden yaklaşık olarak 1 milyar dolar değerinde kripto para çalındı. Bazı hırsızlıkların Lazarus Group gibi oldukça yetkin bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.


ABD merkezli blockchain analiz şirketi Chainalysis ise, Kuzey Koreli hackerların 2021 yılında kripto para platformlarına yaklaşık 7 saldırı düzenleyerek 400 milyon dolar çaldığını açıklamıştı.

Nükleer silahlarda kullanılıyor

Chainalysis’in paylaştığı analizde, Lazarus isimli grubun 2018’den itibaren her yıl ortalama 200 milyon doları aşan büyük miktarda sanal para çaldığı yer alıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yaptığı araştırmalara göre, hackerların yaptığı saldırılardan alınan kripto paralar, Kuzey Kore’nin nükleer silah ve balistik füze programlarında kullanılıyor.

muratcankilic@haber365.com.tr