10.10.2024-11:51 (Son Güncelleme:10.10.2024-11:51)

GYODER'den Eğitimde Çifte Atılım: Lisansüstü Tez Ödülleri ve Yeni Protokol

GYODER, İAV ile lisansüstü tez ödüllerini açıkladı ve İstanbul Üniversitesi ile eğitim protokolü imzaladı.

GYODER ve İAV'dan Çifte Eğitim Hamlesi

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Gayrimenkul Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması'nın ikincisini tamamladı. GYODER Başkanı Neşecan Çekici, sektörü ileriye taşımak amacıyla gerçekleştirdikleri bu girişimin genç akademisyenlere destek olacağını ifade etti.

Tez Ödülleri Açıklandı

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmada kazananlar, yapılan ödül töreninde duyuruldu. Doktora dalında birinciliği "Türkiye'de Faiz Politikalarının Konut Talebine Olan Etkileri: Bir Uygulama" başlıklı çalışmasıyla Kemal Serdar Yılmaz elde ederken, Sibel Canaz Sevgen, "Kitlesel Değerlemede Makine Öğrenme Algoritmaları" isimli teziyle ikinci, Zehra Çelik ise üçüncülüğü "Türkiye'deki Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performansında Çeşitlendirme Etkisi" başlıklı yüksek lisans teziyle kazandı.

Özgül jüri özel ödülünü "Düzce İçin Bir Eşik Olarak Deprem: Merkezdeki Konutların Tipomorfolojik Dönüşümü" konulu teziyle Nisa Nur Özkan aldı. Dereceye giren her bir esere 20 bin lira, doktora tezlerinde ise 30 bin lira nakit ödül verileceği vurgulandı.

İstanbul Üniversitesi ile Yeni Protokol

Ödül töreninin ardından GYODER, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü ile eğitim ve araştırma alanında işbirliği yapmak üzere bir protokol imzaladı. Bu protokol çerçevesinde, gayrimenkul finansmanı, gayrimenkul geliştirme, yönetim gibi birçok alanda ortak eğitim programları ve çalışmalar yapılacak.

GYODER'den Açıklama

GYODER Başkanı Çekici, eğitim ve akademik çalışmaların sektör için önemine dikkat çekerek, "GYODER olarak, yerel ve uluslararası anlamda sektörü geliştirecek bilimsel verilerin üretiminde aktif rol almak istiyoruz. Eğitim ve bilgi paylaşımı, geleceğimizi şekillendirecek en temel unsurlardır." dedi.

GYODER, İAV ve İstanbul Üniversitesi işbirlikleriyle gayrimenkul sektöründe bilgi birikimini artırmak ve profesyonellerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmeyi hedefliyor.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması"nın kazananları belli oldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr