18.10.2024-22:10 (Son Güncelleme:18.10.2024-22:10)

Gurbetçi Kadınları Dolandıran Çeteye Operasyon: İki Şüpheli Tutuklandı

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları dolandırdığı iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi tutuklandı.

Dolandırıcılık Operasyonu

Nevşehir ve Aksaray'da, gurbetçi kadınları uygun fiyatla lüks araç satma ve evlilik vaadiyle dolandırdığı öne sürülen 9 şüpheli, emniyet güçlerince gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 2 şüpheli tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheliler Gülşehir Adliyesi'nde

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyordu. Operasyonda tutuklanan kişiler arasında H.K. ve B.C.E. bulunuyor.

H.K.’nin Yöntemleri

H.K., sosyal medya üzerinden tanıştığı gurbetçi kadınları, sahte belgelerle bir lüks otomobil markasının temsilcisi olarak kandırarak, uygun koşullarda araç satışı yapacağı vaadiyle dolandırıyordu. Evlilik vaadiyle kadınlarla ilişki kuran H.K., kadınları lüks eşyalara sahip evlerde ağırlayıp, birikimlerini veya bankalardan aldıkları kredileri alarak dolandırıcılık yapmıştı.

Kapsamlı Bir Operasyon

Yapılan teknik takip ve fiziki gözlem sonucu, Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonda, H.K. ile birlikte B.C.E, M.O.S, Ş.D, A.D, F.D, K.D, M.A.Ö. ve F.C. gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen sahte araç plakaları ve dijital materyallerle birlikte, şebekenin toplamda yaklaşık 50 milyon avro dolandırdığı tespit edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr