17.10.2024-10:51 (Son Güncelleme:17.10.2024-10:51)

Gurbetçi Kadınlara Yönelik Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları dolandırdığı iddia edilen 9 kişi tutuklandı.

Gurbetçi Kadınları Amaçladılar

Nevşehir ve Aksaray'da, yabancı ülkelerden gelen kadınlara yönelik dolandırıcılık yapan 9 şüpheli, lüks araç satışı ve evlilik vaadiyle yakalandı.

Suç Şebekesi Ortaya Çıktı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği, kendini bir lüks otomobil markasının temsilcisi olarak tanıtan H.K. ve 8 diğer şüpheliyi takibe aldı. H.K., sosyal medya üzerinden tanıştığı gurbetçi kadınları, sahte belgelerle kendine çekerek dolandırıcılığı planladı.

Dolandırıcılık Yöntemleri

Dolandırıcılar, uygun fiyatlarla lüks araç satışı yapma bahanesiyle kadınları manipüle etti. Evlilik vaadiyle yakın ilişki kuran şüpheliler, kadınları lüks eşyalara sahip evlerde ağırlayıp, bankalardan kredi çekmelerini sağladı. Bu süreçte, şikayetçi olmak isteyen kadınlara şantaj uyguladıkları da anlaşıldı.

Büyük Miktarda Para Kaybı

Şebekenin, toplamda yaklaşık 50 milyon avro değerinde dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda, Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 4 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Ekiplerin Başarılı Operasyonu

Gerçekleştirilen operasyonda, H.K. ile birlikte B.C.E, M.O.S, Ş.D, A.D, F.D, K.D, M.A.Ö. ve F.C. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, sahte araç plakaları ve birçok dijital materyal ele geçirildi.

Yasal Süreç Devam Ediyor

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Yaşanan bu dolandırıcılık olayı, gurbetçi kadınlar arasında büyük bir güvensizlik oluşturdu.

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları uygun fiyata lüks araç satma bahanesi ve evlilik vaadiyle dolandırdıkları öne sürülen 9 şüpheli gözaltına alındı. Nevşehir ve Aksaray'da 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, H.K. ile B.C.E, M.O.S, Ş.D, A.D, F.D, K.D, M.A.Ö. ve F.C'yi gözaltına aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr