Güney Malezya'da Çöpte Bulunan Mutant Hayvana Ait 12 Tuhaf Görüntü
Çöpte bulunan tuhaf hayvanlar, enteresan fotoğraflar, ilginç hayvanlar, tuhaf hayvanlar, mutant hayvanlar galerimizde.
Güney malezya'da çöpte bulunan mutant hayvana ait 12 tuhaf görüntü
Çöpte öyle birşey buldu ki görenler inanmakta güçlük çekti.
Dünyanın dört bir yanında birçok mutant hayvanın görüntüsü sosyal medyada infial yaratıyor. bu fotoğraftaki hayvanda bu türden bir örnek.
Şok etkisi yaratan ve yüzü insana benzeyen bu keçinin fotoğrafı kısa sürede sosyal medyada yayıldı...
Bu keçinin daha sonra bir pitbull ve keçi yavrusu olduğu tespit edildi. ancak mutant hayvanlar sadece bununla sınırlı değil.
Güney malezya'da bulunan bu hayvanda yine bir keçi. doğduktan kısa bir süre sonra hayata veda eden bu keçinin hangi cinslerin karışımı olduğu ise bilinmiyor.
Çöp geri dönüşümü nasıl yapılır?
Atık alüminyum küçük parçacıklar halinde doğranır. daha sonra bu parçalar büyük ocaklarda eritilerek, dökme alüminyum üretilir. bu sayede atık alüminyum, saf alüminyum ile neredeyse aynı hale gelir ve üretimde kullanılabilir. 1 ton metal atığın geri dönüştürülmesi sonucunda 1300 kg hammade tasarrufu sağlanır.
Beton parçalar, yıkım alanlarından toplanarak kırma makinalarının bulunduğu yerlere getirilir. kırma işleminden sonra ufak parçalar, yeni işlerde çakıl olarak kullanılır. parçalanmış beton, eğer içeriğinde katkı maddeleri yoksa yeni beton için kuru harç olarak da kullanılabilir.
Kağıt öncelikle kâğıt çamuru hazırlamak için, su içerisinde liflerine ayrılır. eğer gerekirse içindeki lif olmayan yabancı maddeler için temizleme işlemine tutulur. mürekkep ayırıcı olarak, sodyum hidroksit veya sodyum karbonat kullanılır. daha sonra hazır olan kâğıt lifleri, geri dönüşmüş kâğıt üretiminde kullanılır.
1 ton kullanılmış kâğıt atığının geri dönüşümü sonucunda, 16 adet yetişmiş çam ağacı ve 85 metrekarelik ormanlık alan tahrip edilmeyecektir. örneğin; türkiye genelinde yılda 80 milyon çam ağacı ve 40.000 hektar ormanlık arazi korunmuş olabilecektir.
Plastik atıklar öncelikle cinslerine göre ayrılarak geri dönüşüm işlemine tabi tutulur. cinslerine göre ayrılan geri dönüşebilir plastik atıklar, kırma makinalarında kırılıp küçük parçalara ayrılır. işletmeler bu parçaları doğrudan belli oranlarda, orijinal hammadde ile karıştırarak üretim işleminde kullanabildiği gibi; tekrar eritip katkı maddeleri katarak ikinci sınıf hammadde olarak da kullanabilir.
1 ton plastik ambalaj atığının geri dönüşümü sonucunda 14000 kwh enerji tasarrufu sağlanmış olur. örneğin; türkiye genelinde tasarruf edilebilecek enerji miktarı yıllık 4 milyon megawatt saattir.
Cam atıklar (şişe, kavanoz vb.) toplama kutularında toplanır ve bu atıklar renklerine göre ayrılarak geri dönüşüm tesislerine verilir. burada atık ve katkı maddelerinden ayrılır. burada cam kırılır ve hammadde karışımına karıştırılarak eritme ocaklarına dökülür.
Bu şekilde tekrar cam olarak kullanıma geçer. kırılan cam, beton katkısı ve camasfalt olarak da kullanılmaktadır. camasfalta %30 civarında geri dönüşmüş cam katılmaktadır. cam bu şekilde sonsuz bir döngü içinde geri dönüştürülebilir, yapısında bozulma olmaz. 1 ton cam atığının geri dönüşümü sonucu 100 litre benzin tasarrufu sağlanmaktadır. örneğin; türkiye genelindeki cam atıkların geri dönüştürülmesinden yıllık 30 milyon litre benzin tasarruf edilebilecektir.
Elbette bu kadar derine inmeden de yapılacak güzel şeyler var. her gün çöpe attığımız birçok atıktan evimizde kullanabileceğimiz bir çok el işi yapabiliriz. işte bizi ortaya çıkartacak, “mühendismişiz be” dedirtecek malzemesi kolay bulunan ve yapımı da bir o kadar kolay olan birkaç el işi.
Plastik şişeler her daim kullandığımız ürünler. işte artık olarak kalan plastik şişelerden yapabileceğimiz birkaç eser. her daim kullandığımız ve bir müddet sonra başımıza bela olan poşet artıklarından ufak bir sanat örneği. kozalaklar ne işe yarar pek ilgi alanımız olmayabilir. fakat ilgi alanı olanlar için gayet işe yarayabilir.