11.07.2024-10:38 (Son Güncelleme:11.07.2024-10:38)

Güney Kore ‘Star Wars’ projesini hayata geçiriyor: Komşu ülkeyi lazer silahlarıyla vuracaklar

Lazer silahları teknolojisini dünya ilk kez kullanacak ülke olacak olan Güney Kore, ‘’Star Wars’’ adı verilen projeyle Kuzey Kore’nin İHA’larını vurmayı amaçlıyor.

Kuzey Kore’nin İHA’larına karşı önlem almak isteyen Güney Kore, ‘’Star Wars’’ adı verilen bir projeyle dünyada bir ilke imza atılacak. Güney Kore'nin savunma tedarik ajansı, bu yıl Kuzey Kore insansız hava araçlarına karşı lazer silahlarını devreye sokacağını açıkladı. Bu adımla, lazer silahlarını orduda kullanmaya başlayan ve konuşlandıran ilk ülke olacak.

Star Wars projesi hayata geçti

Güney Kore, bu lazer programını "Star Wars projesi" olarak adlandırdı. Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA), Hanwha Aerospace iş birliğiyle geliştirilen bu lazer silahlarının hem etkili hem de ekonomik olduğunu belirtti. DAPA'ya göre, bu silahlar sessiz ve görünmez olup, atış başına yalnızca 1.45 dolar maliyetle çalışıyor.

DAPA, "Bu gelişme ile ülkemiz, lazer silahlarını konuşlandıran ve kullanan ilk ülke oluyor ve ordumuz, Kuzey Kore'nin insansız hava aracı provokasyonlarına karşı daha güçlü bir yanıt verme kabiliyetine sahip olacak," ifadeleriyle lazer silahlarının gelecekteki savaş alanında "oyun değiştirici" olacağını vurguladı.


İHA'ları 10-20 saniye boyunca hedef alarak düşürüyor

DAPA sözcüsü, lazer silahlarının insansız hava araçlarını 10 ila 20 saniye boyunca ışık huzmeleriyle yakarak motor veya elektrikli ekipmanlarını hedef aldığını ve bu sayede düşürdüğünü belirtti.

RAND Corporation’a göre, Güney Kore, Çin ve Birleşik Krallık gibi ülkeler, yönlendirilmiş enerji silahları olarak da bilinen lazer silahlarını geliştirme ve konuşlandırma yarışında bulunuyor. Bu silahlar, insansız sistemlerin yayılmasına karşı koymanın yanı sıra, uçuş halindeki füzeleri veya yörüngedeki uyduları hedef almak için büyük ilgi görüyor.

muratcankilic@haber365.com.tr