08.10.2024-12:09 (Son Güncelleme:08.10.2024-12:09)

Güney Afrikalı Aktivist Dr. Firoz Osman'dan İsrail Açıklamaları

Dr. Firoz Osman, İsrail'in bölgesel hakimiyet hedeflerini ve Filistin'e destek için uluslararası dayanışmayı vurguladı.

Osman: "İsrail, Bölgesel Hakimiyet Peşinde"

Güney Afrikalı yazar ve aktivist Dr. Firoz Osman, İsrail'in her zaman bölgeyi kontrol etme arzusuyla hareket ettiğini belirtmektedir. Osman, "Siyonistlerin amacı yalnızca Filistin değil, Lübnan, Suriye ve Ürdün'ü de dahil ederek tüm bölgeyi ele geçirmek ve hüküm sürmektir," ifadelerini kullandı.

Bölgesel İşgaller ve Soykırım Suçlamaları

Media Review Network'ün kurucusu olan Osman, Gazze'deki soykırımın birinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ı üç kez işgal ettiğini ve ülkeyi yerle bir ettiğini kaydetti. "İsrail tüm bölgeyi kontrol etmeyi hedefliyor," dedi.

Filistin'in Desteklenmesi ve Küresel Tepkiler

Son zamanlarda, Filistin'i tanıyan ülkelerin sayısında görülen artışın, Batılı güçlere karşı bir meydan okuma olduğunu belirten Osman, "Şu an 143'ten fazla ülke Filistin devletini tanıyor," dedi. Ancak bunun yeterli olmadığını, siyonizm ideolojisinin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Dünya, İsrail'in Dışlandığını Kabul Ediyor

Osman, uluslararası toplumun İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı daha sert bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti: "Artık dünya, İsrail'in parya bir devlet olduğunu biliyor. Öfkeli ve herkese saldırıyor," dedi.

Yeni Bir Dünya Düzeni ve Arap Ülkeleri

7 Ekim'in uluslararası düzenin dinamiklerini değiştirdiğine inanan Osman, Arap ülkelerinin bu süreçte eylemsiz kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Osman, Filistin direnişinin, uluslararası dayanışmayla daha etkili olacağını belirtti. Siyonist yayılmacılığa karşı daha fazla uluslararası girişim çağrısında bulundu.

Merkezi Johannesburg'da bulunan savunuculuk grubu Media Review Network'ün Kurucu Üyesi Güney Afrikalı yazar ve aktivist Dr. Firoz Osman, İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr