Güneş Sistemi'nin Her Gezegeninde İnsan Vücudu Ne Kadar Dayanabilir?
İnsanların özel ekipman olmadan uzayda nefes almayı öğrendiklerini ve güneş sistemindeki herhangi bir gezegene ulaşmanın bir yolunu bulduğumuzu varsayalım. peki inan vücudu buna ne kadar dayanabilir?
Bir kişinin güneş sistemimizin farklı gezegenlerinde herhangi bir koruyucu cihaz olmadan nasıl hissedeceğine bir göz atalım.
Merkür hayatta kalmak için tek ihtiyacınız olan şey, gündüz sıcaklığının gece sıcaklığına dönüştüğü anı yakalamaktır; 800ºf ile −290ºf arasında rahat bir şey. ancak her nasılsa 90 saniye , orada ne kadar zaman geçirebileceğinizle ilgilidir.
Venüs bu gezegenin atmosferi% 98 karbondioksittir ve basınç dünya'dan 90 kat daha yüksektir, ayrıca tüm yüzeyi sülfürik asitle yağan kalın bulutlarla kaplıdır. ayrıca sıcak, çok sıcak, ortalama sıcaklık neredeyse 800 ° f'ye ulaşıyor.
Satürn bu, üzerinde bir saniyeden daha az bir süre kalmanıza izin verecek başka bir uzay devi . gaz bulutlarının yanı sıra, satürn sürekli saatte 1800 km'ye ulaşabilen çok kuvvetli rüzgarlara sahiptir. satürn, yüzeyinde o kadar çılgın kasırgalar yaratır ki, yaşayan hiç kimsenin kozmik toza dönüşmeden önce gözlerini kırpması için bile vakti olmaz.
Jüpiter güneş sistemindeki en büyük gezegen sadece bir saniye dost canlısı olacak . ve sonra bu dev insan vücudunun basitçe kullanamayacağı öfkeli rüzgarları ve kasırgalarıyla sizi şok edecek.
Neptün neptün'deki korkunç rüzgar bazen ses hızından bile daha hızlı olabilir.
Mars mars uzay kolonizasyonu için ilk aday olmasına rağmen , bu gezegende kalabileceğiniz en uzun süre yaklaşık 80 saniyedir . atmosferi% 95 karbondioksittir. mars çok soğuk ve ortalama sıcaklık -80 ° f'dir.
Uranus bu gezegen, sıcak su, amonyak ve metan karışımı ile kaplıdır. aslında, bu gezegende ne kadar süre kalacağınızı bile söyleyemeyiz, çünkü oraya inecek zamanınız bile olmaz,