22.10.2024-11:40 (Son Güncelleme:22.10.2024-11:40)

Gümüşhane'de Kar Sebebiyle Mahsur Kalan 8 Kişi Kurtarıldı

Gümüşhane'de karda mahsur kalan 8 kişiye AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de Karla Mücadele

Gümüşhane'de kar yağışı sonucu zor duruma düşen 8 kişi, güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay, Merkez Dumanlı köyüne ait Gümüşki yaylası ve Kürtün ilçesindeki Kadırga ile Çıkrıkdüzü yaylalarında meydana geldi.

Yolda Mahsur Kaldılar

Bahse konu yaylalara gitmek isteyen vatandaşlar, yoğun kar ve tipi nedeniyle araçlarıyla ilerleyemedi ve yolda mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla çıkamamaları üzerine AFAD ve jandarma ekiplerinden yardım talep ettiler.

Ekiplere Ulaşım Sağlandı

Bölgeye hızla intikal eden ekipler, İl Özel İdaresi iş makineleriyle güvenli bir ulaşım sağladı. Gümüşki Yaylası'ndan 3, Kadırga Yaylası'ndan 1 ve Çıkrıkdüzü Yaylası'ndan 4 kişi olmak üzere toplam 8 kişi güvenli alana ulaştırıldı.

Hastane Kontrolleri Olumsuz

Kurtarılan bireylerin herhangi bir sağlık sorunları bulunmadığı bildirildi. Ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde, mahsur kalan vatandaşlar sağlıklı bir şekilde kurtarıldılar.

Gümüşhane'de, merkez Dumanlı köyüne bağlı Gümüşki, Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Çıkrıkdüzü yaylalarında kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalana 8 kişi, ekiplerce kurtarıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr