22.10.2024-09:30 (Son Güncelleme:22.10.2024-09:30)

Gümrük Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonları

Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına karşı üç ayrı başarılı operasyon gerçekleştirdi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri, Uyuşturucu Tacirlerine Üç Ayrı Operasyonda Darbe Vurdu

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, son zamanlarda uyuşturucu ticaretine yönelik üç farklı operasyon düzenledi. Yapılan açıklamada, bu operasyonların detaylarına yer verildi.

Edirne'deki Başarılı Operasyon

İlk operasyonda, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kapıkule Gümrük Kapısı'na giriş yapan bir tırı incelemeye aldı. Araçta yapılan detaylı aramada, tır dorsesinin tabanına gizlenmiş tam 180 kilogram esrar ele geçirildi. Bu, narkotik dedektör köpeklerinin yardımıyla gerçekleştirilen titiz bir çalışmayla mümkün oldu.

İkinci Operasyonda Rekor Kullanım

Kapıkule'de gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise, bir başka tır risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda takibe alındı. Yapılan inceleme neticesinde, aracın yakıt deposunda gizlenmiş 120 kilogram kokain bulundu. Bu, kara sınır kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek kokain miktarı olarak değerlendirildi.

Gürbulak'taki Son Başarı

Gümrük Muhafaza ekiplerinin son operasyonu ise Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirildi. İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir tır, yapılan risk analizi ile dikkat çekti. Detaylı arama sonucunda, nargile tütünü ile harmanlanmış yaklaşık 95 kilogram metamfetamin bulundu.

Bu operasyonlar kapsamında yürütülen soruşturmalar, ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından sürdürülüyor. Açıklamalarda, Gümrük Muhafaza ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılığına karşı kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceği ve toplum sağlığına büyük tehdit oluşturan bu suçlarla bağlantılı terör örgütlerine finansman sağlayan uyuşturucu tacirlerine darbe vurma hedefinin sürdürüleceği belirtiliyor.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucu tacirlerine üç ayrı operasyonda darbe vurdu. Gürbulak Gümrük Kapısı'ndaki operasyonda, ekiplerin detaylı aramaları sonucunda, araçta nargile tütünü cinsi eşya ile harmanlanmış vaziyette yaklaşık 95 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr