03.11.2020-10:33 (Son Güncelleme:03.11.2020-12:18)

Gribal Enfeksiyonlara Karşı Etkili Çözüm: Bal ve Propolis

Oxford Üniversitesi tarafından Antibiyotik ve ağrı kesicilerden yüzde 36 daha etkili olduğu kanıtlanan bal, özellikle toz propolis ile karıştırılarak tüketildiği zaman çok daha faydalı oluyor. Bal ile propolis doğru kullanıldığı zaman insan vücuduna birçok faydası bulunmakta. Bal ve propolis nasıl kullanılır?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte düşen sıcaklıklar, solunum yolu enfeksiyonlarının da artmasına neden oluyor. Uzmanlar mevsim geçişlerinde hastalığa yakalanmamak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli yollarından biri de doğal ürünler kullanmaktan geçiyor. Zengin içeriği sayesinde doğal gıdalar arasında büyük öneme sahip olan ve piyasadaki tüm antibiyotiklerden daha etkili olduğu Oxford Üniversitesi tarafından yapılan testlerle kanıtlanan bala olan talep giderek artıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda balın oldukça etkili olduğunu vurgulayan Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, propolis ve bal ile hazırlanan karışımların çok daha güçlü olduğunu belirtiyor. Aksoy, ‘Bal ve arı ürünleri insanların doğada tüketebileceği en kıymetli gıdaların başında geliyor. Oxford Üniversitesi, balın üst solunum yolu hastalıklarına karşı antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha fazla etkili olduğunu ortaya koydu. Ayrıca gene araştırmalara göre balın iyileşme sürecini kimi durumlarda 2 güne düşürdüğünü ve öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptandı. Balın etkisini daha da artırmak için propolis ile doğru karışım şeklinde tüketilmesi gerekmektedir’ dedi.

BAL VE PROPOLİS NASIL KULLANILIR?

Aksoy, salgın hastalıklardan korunmak için bal ve propolis karışımının kullanılması gereken şekilden bahsederek, ‘Arı ürünlerinden hazırlanacak tüm karışımlarda öncelikle doğal, saf ve katkısız ürünler kullanılmalıdır. Doğallığından emin olduğumuz her bir çorba kaşığı ham bal için yarım çay kaşığı katkısız toz propolis eklenmelidir. Karışımlar hazırlanırken asla metal kaşık kullanılmamalıdır. Hazırlanan karışım cam kavanozda, serin ve rutubetsiz bir yerde, oda sıcaklığında saklanmalıdır. Sabahları aç karnına düzenli şekilde tüketilmelidir’ diye konuştu.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr