23.10.2024-12:32 (Son Güncelleme:23.10.2024-12:32)

Gönüllü Öğretmenlerden Otizmli Çocuklara Müzik Eğitimi

İzmir Otizm Orkestrası'nda gönüllü öğretmenler, otizmli bireylerin müzik eğitimine katkı sağlıyor. Sanatın iyileştirici gücüyle farkındalık yaratıyorlar.

İzmir Otizm Orkestrası'nda Gönüllü Öğretmen Desteği

İzmir'de, otizmli bireylerden oluşan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu'na (İZOT) emekli müzik öğretmenleri Şefika Yurga ve Oğuz Takmak gönüllü olarak eğitim veriyor. 74 yaşındaki Yurga ve 75 yaşındaki Takmak, 2013 yılında kurulan İZOT'un 11 yıldır aktif eğitmenleri arasında yer alıyor.

Öğrencilerle Birlikte Sahnede

Yurga'nın ritim eğitimi ve Takmak'ın mandolin dersleri ile otizmli öğrenciler, yurtiçi ve yurtdışında konserlerde sahne alarak önemli bir deneyim kazanıyor. Eğitim sürecinde hem öğretmen hem arkadaş olarak çocuklar ile bağ kuran Yurga ve Takmak, müzik eğitiminin sağladığı olanaklarla otizmli bireylerin potansiyelini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Şefika Yurga'nın Vizyonu

Yurga, İZOT ile tanışmasını sosyal medya aracılığıyla duyurduğunu ve özel öğrencilere beden perküsyonu ve ritim çalışmaları yaptığını belirtti. Çocukların müzik sayesinde sosyal yönlerini geliştirdiğini ifade eden Yurga, Aydın Nazilli'de kurulan NAZOT projesinde de gönüllü olarak çalışarak bu alandaki katkılarını artırmaya devam ettiğini vurguladı.

Oğuz Takmak'ın Bakış Açısı

Takmak ise İZOT ile konserlerde tanıştığını ve özel öğrencilere daha fazla eğitim fırsatı sağlamak için çaba gösterdiğini dile getirdi. Çocuklarla birlikte çalışmanın kendisine mutluluk verdiğini belirten Takmak, onların sevgisinin kendilerini nasıl etkilediğini şöyle özetliyor: "Onların 'öğretmenim' demesi en büyük mutluluk kaynağım."

Karşılıklı Enerji ve Destek

Nazilli Otizm Derneği Temsilcisi Sema Üzel, Yurga ve Takmak’ın genç ve enerjik ruhunun ilham verdiğini ifade etti. Bu güzel birlikteliğin hem çocuklar için hem de öğretmenler için karşılıklı kazanç sağladığına dikkat çekti. Koroda yer alan Tuğçe Nur Aslan ise bu deneyimden duyduğu mutluluğu dile getirerek Yurga ve Takmak’a olan sevgisini paylaştı.

Otizmli çocuklardan oluşan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu'nda (İZOT) eğitimleri, emekli müzik öğretmenleri Şefika Yurga (solda) ve Oğuz Takmak (sağda) gönüllü olarak veriyor. Ritim eğitimi veren Yurga ile mandolin eğitmeni Tokmak, otizmli öğrencileriyle yurt içi ve dışı konserlerde sahne alıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr