23.09.2024-14:58 (Son Güncelleme:23.09.2024-14:58)

Gölette Korkunç Olay: 5 Kişilik Aile Boğularak Hayatını Kaybetti

Hatay'ın Kumlu ilçesinde gölete giren Suriye uyruklu bir baba ve dört çocuğu boğularak hayatını kaybetti.

Hatay'da yaşanan trajik olayda, Kumlu ilçesi Çatalhüyük Mahallesi'nde bulunan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait gölete giren 5 kişilik aile boğularak can verdi. Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye hızla sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Cansız Bedenlerine Ulaşıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekiplerinin yaptığı arama çalışmaları sonucunda, Suriye uyruklu baba Ahmet Hacabdo (46) ve çocukları Muhammet, İbrahim, Abdo ve Hamit Elmeri'nin cansız bedenleri göletten çıkarıldı.


Çocukların Yaşları 6 ile 21 Arasında

Hayatını kaybeden çocukların yaşlarının 6, 8, 18 ve 21 olduğu tespit edildi. Baba ve çocuklarının cansız bedenleri, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Reyhanlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şahısların kimliklerinin belirlenmesi için hastanede yapılan çalışmalar neticesinde ailenin tamamının kimlik bilgilerine ulaşıldı.

Bölge Halkı Şokta

Yaşanan bu korkunç olay, bölge halkını derin bir üzüntüye boğarken, yetkililer göletlerde ve sulama kanallarında yaşanabilecek benzer vakalar için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, sıcak yaz aylarında serinlemek için sulama göletlerine girilmemesi gerektiğini hatırlatarak, bu tür sulak alanların yüzme amacıyla kullanılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

cerenpeksen@haber365.com