02.10.2024-22:58 (Son Güncelleme:02.10.2024-22:58)

Göktaş: Türkiye, Afrika'nın Kalkınma Süreçlerinde Yanında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Gine Milli Günü'nde Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerini vurguladı.

Göktaş, Gine Milli Günü Resepsiyonunda Açıklamalarda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gine'nin Ankara Büyükelçiliği konutunda düzenlenen Gine Milli Günü resepsiyonuna katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Gine Cumhuriyeti'nin 66. bağımsızlık yıldönümünü kutlayarak, bu mücadelenin Afrika'nın bağımsızlık hareketlerinin önemli bir sembolü olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Afrika İle İlişkileri

Bakan Göktaş, Türkiye'nin Afrika ile olan ilişkilerinin, dış politikasının temel ilkelerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Afrika sorunlarına Afrikalı çözümler” ilkesiyle son 20 yılda önemli adımlar attıklarını ifade etti.

İkili İlişkilerin Geliştirilmesi

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Afrika ülkesine yaptığı 50'den fazla ziyaretin, Türkiye'nin Afrika'ya duyduğu önemi gösterdiğini belirtti. Gine ile olan ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi için hazır olduklarını vurguladı.

İşbirliği ve Yatırımlar

Türkiye'nin, Gine ile sosyal politikadan ticaret, inşaat, enerji ve tarama kadar birçok alanda işbirliğini derinleştirmeyi istediğini dile getiren Göktaş, “Gine'nin altyapı projelerine özel sektör yatırımlarımızı teşvik edeceğiz” dedi. Ayrıca, Afrika'daki 38 ülkenin temsilciliğinin varlığının, Türkiye'nin bu çabalarının karşılıklı olduğunu ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Gine Milli Günü, Gine'nin Ankara Büyükelçiliği Konutunda düzenlenen Resepsiyon'la kutlandı. Resepsiyona, Gine Ankara Büyükelçisi Oumar Kande (sağda) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (solda) katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr