Glutensiz Hayata Geçmek İçin 5 Adım
Glutensiz beslenme, gluten, glutensiz hayat, fotoğraflar galerimizde.
Son zamanlarda glutensiz beslenme oldukça popüler. glutensiz yaşam sağlıklı beslenmenin yanı sıra çeşitli hastalıklardan korunmamızı da sağlar. uzman diyetisyen şebnem kandıralı yıldırım, bu konu hakkında bilgilendirdi...
1. öncelikle hangi besinlerde gluten var öğrenin gluten içerenler: buğday, çavdar, arpa, malt, bulgur, kuskus, durum buğdayı, irmik, matzah, tritikale, spelt ve kamut. glutensiz tahıllar: darı, yulaf, kinoa, amaranth, pirinç, yabani pirinç, karabuğday, sorghum ve tefftir.
2. mutfaktaki glutenli ürünlerden kurtulun buzdolabınızı, kilerinizi kontrol edin. buğday unu gibi bariz akla gelen ürünlerin yanı sıra hazır olarak aldığınız paketlenmiş ve işlenmiş tüm besinlerin besin etiketlerini kontrol edin.
3. glutensiz tarifler bulun kinoanın tadını merak ediyorsanız işte şimdi denemenin tam zamanı. glutensiz bir diyet nişasta veya tahıl içermeyen bir diyet olmak zorunda değildir. mısır ve patates bu ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur.
4.evinizin dışında bu alışkanlığı sürdürün evi glutensiz güvenli bir hale getirdik sıra dışarıda gezerken de glutensiz kalmanın yollarını bulmakta. ilk başlangıç noktası size en yakın olan kişiyi bu konuda bilinçlendirmek. aileniz ve arkadaşlarınız siz açıklamadığınız müddetçe anlamayabilir. bazıları diğerlerinden daha anlayışlı olabilir.