Glutatyon Tedavisi Nedir, Glutatyon Ne İşe Yarar?
İnsan vücuduna zarar veren maddelerle savaşan glutatyon hakkında en çok merak edilen; Glutatyon Tedavisi Nedir? Glutatyon tedavisi ne işe yarar? Glutatyon tedavisini kimler kullanamaz? Sorularının detaylarını sizin için haberimizde bir araya getirdik
Yaşlanmayı geciktirici özelliği ile bilinen glutatyon, sağlıklı ve uzun sırrını da bünyesinde barındırıyor. Peki Glutatyon tedavisi nedir? Glutatyon tedavisi ne işe yarar? Glutatyon tedavisini kimler kullanamaz? Tüm detayları sizin için araştırdık.
GENÇLEŞTİRİCİ GLUTATYON TEDAVİSİ NEDİR?
Glutatyon, insan sağlığına zarar veren toksik maddelerle mücadele eden antioksidanlardır. Vücudun sağlıklı kalması ve bir çok zararlı bakteri ile savaşmasını sağlayan oldukça önemli bir moleküldür.
Sağlık açısından oldukça tehlikeli olduğu bilinen sigar ve alkol kullanımı sonucu meydana gelen deformasyonu önlemede oldukça etkilidir.
Fizyolojik yaşlanma ile kişide meydan gelmeye başlayan sağlık sorunlarıyla mücadele ederken aynı zamanda , damar hastalıkları, kanser, bunama gibi kronik hastalıkların oluşumunda serbest radikallerin etkisi oldukça yüksektir. Buna karşın glutatyon tedavisi ile bahsi geçen kronik hastalıkların oluşma riski azaltılır.
Vücudu birçok zararlı etkenden korumasının yanında güçlü detoks etkisi sayesinde dokularda biriken serbest oksijen radikalinin zararlı etkilerine karşın bireyleri korur. Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir.
GLUTATYON TEDAVİSİ NE İŞE YARAR?
Bilindiği üzere glutatyon vücutta bulunan antioksidan deposudur. Vücutta az bulunması durumunda bazı sorunlar meydana gelmektedir. Bu nedenle vücutta azalması durumunda takviye yapılması hastalılara karşı koruma sağlamaktadır.
Glutatyon eksikliği yaşıyorsanız eğer, bunun öne geçmenin en etkili yolu damardan alınmasıdır. IV glutatyon alımı dışardan takviye edildiğinde, direk kan dolaşıma katılır ve vücudu serbest radikallere karşı korumakla birlikte, destekler ve hücrelerin korunmasını kontrol altına almaktadır.
Peki Glutatyon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Vücudu zararlı serbest radikallerden korur ve vücudun savunma mekanizmasına büyük oranda destek sağlar.
-Vücut enerjisini ve ısısını arttır.
-Kas performansının artmasını sağlar.
-Eklem ve kaslarda oluşan ağrıların etkilerini azaltır.
-Cildin yenilenmesini sağlar.
-Cilde parlaklık kazandırır.
-Yaşlanma geciktirici etkisi vardır.
-Tip 2 diyabet ve insülin direncinin oluşturabileceği zararlı etkileri azaltır.
-Karaciğer yağlanmasında tedaviyi kolaylaştırır.
-Sigara ve alkole bağlı oluşan sağlık sorunlarının zararlarını önler.
-Zihinsel odaklanmayı sağlar.
-Düzenli ve yeterli uyku kalitesini arttırır.
-Cildin beyazlanmasını ve daha parlak olmasını sağlar.
-Alzheimer hastalığının tedavisinde aktif rol oynayarak, hastalığın yarattığı etkileri daha minimize etmeye yardımcı olur.
GLUTATYON TEDAVSİ NASIL YAPILIR?
Glutatyonu, artırmanın en etkili yönteminin damardan alınması olduğundan bahsetmiştik. Glutatyon takviyesi dediğimiz bu yöntem dünyada sıklıkla kullanılmaktadır. Bu uygulamanın süresi ise tahmini olarak, her bir kür haftada 1 gün olmak üzere 5 hafta sürerek takviye sağlanır. Ve her 1 seans 15 dakikalık bir uygulamadır. Yapılan işlem sonucunda hastanın hastaneye yatışı gerekmez. Hasta uygulama sonrası günlük yaşamına olduğu gibi dönebilir. Tabi hastanın isteği ve doktorun önerisine bağlı olarak yılda 2 kür uygulaması da yapılabilir.
GLUTATYON TEDAVİSİNİN YAN ETKİLERİ?
Oldukça sık kullanılan glutatyon tedavisinin şu ana kadar herhangi bir yan etkisi gözlemlenmemiştir. Yukarıdaki etkilerinde de ele aldığımız gibi glutatyon vücutta bulunan bir moleküldür bu nedenle tedavinin de vücutta bir yan etkisi yoktur. Bunlara bağlı olarak yapılan glutatyon tedavisi işlemi sonrasında da beklenen herhangi bir risk veya komplikasyon bulunmamaktadır.
KİMLER GLUTATYON TEDAVİSİ OLAMAZ?
-Gebeler, emziren anneler ve çocuklar üzerinde yapılmış yeterli çalışma bulunmadığı için uygulanmamaktadır.
-Kanser tedavisi görmeye devam eden hastalar aktif kemoterapi ve radyoterapi gördükleri dönemlerde glutatyon tedavisi alamamaktadır. Ancak hastanın tedavisi bittikten sonra vücudun kendini daha hızlı toparlayabilmesi adına glutatyon takviyesi oldukça önemli ve uygulanabilirdir.