25.10.2024-18:16 (Son Güncelleme:25.10.2024-18:16)

Gizligider, Amasya'daki Üreticilerle Buluştu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Amasya'da tarımda yeni gelişmeleri ve destekleme modelini tanıttı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, Amasya'da Üreticilerle Bir Araya Geldi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Amasya'da çiftçilerle bir araya gelerek tarımda yapılacak yeni gelişmelere ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Amasya Valisi Önder Bakan ve AK Parti Amasya İl Başkanlığı’nın katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Saraydüzü Kışla Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşmalar yapıldı.

Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli

Gizligider, burada yaptığı konuşmada, eğitim, sağlık ve savunma sanayisindeki devrim niteliğindeki gelişmelerin tarım sektörüne de yansıyacağını belirtti. "Tarımda yeni bir dönemin üretim planlaması ve yeni destekleme modeli ile başladığını" ifade eden Gizligider, bu modelin 20 yıllık bir süreçte oluşturulduğunu vurguladı.

Su Kullanımına Dikkat!

Türkiye’nin tarımda kendine yeterliliği sağlaması gerektiğini belirten Gizligider, "Türkiye artık bir tarım ihracatçısıdır. Ancak son 50 yılda dünya nüfusu iki katına çıkarken, doğal afetlerin zararı da 250 milyar dolara ulaşmıştır." dedi. 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara, Türkiye’nin ise 105 milyona ulaşmasının öngörüldüğüne dikkat çeken Gizligider, tarımda gıda talebinin %70 artacağını ve su tüketiminin %15 oranında artış göstereceğini vurguladı.

Önemli Uyarılar

Bütün bu verilere dayanarak, Türkiye’de mevcut su kaynaklarının toplamda 112 milyar metreküp olduğunu belirten Gizligider, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde kişi başına düşen su miktarının 1000 metreküp altına düşeceğini ifade etti.

Tarım Planlama Koordinasyon Kurulu

5 Nisan 2023 itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle birlikte her ilde bir tarımsal planlama koordinasyon kurulu kurulduğunu kaydeden Gizligider, "Bu kurullarda 17 farklı temsil düzeyiyle Muğla örneği üzerinden stratejik ürünlerin tasnifini yaptık." açıklamalarında bulundu.

Gizligider’in ardından, yeni üretim planlaması ve destekleme modelinin detayları çiftçilere anlatıldı. Programa Amasya Valisi Önder Bakan ve AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ile birçok protokol üyesi de katılım gösterdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Amasya'da üreticilerle bir araya geldi. Gizligider, programda konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr