Gıda Zehirlenmelerinde Acilen Tüketilmesi Gereken 5 Besin
Özellikle yaz aylarında daha hızlı bozulan gıdalar, gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Dışarıda yemek yemek, paket ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi nedenler zehirlenmenin en belirgin nedenlerinden. Peki gıda zehirlenmesi yaşayan biri hangi besinleri tüketmeli gelin birlikte bakalım.
Besin zehirlenmesi yaşadıysanız evde kendi başınıza tedavi etmeye çalışmayın ve mutlaka doktora görünün. Fakat doktora gittikten sonra ishal, kusma ve yorgun düşen bünyenizi bu besinlerle destekleyerek daha hızlı toparlayabilirsiniz.
MUZ
Potasyum bakımından bir hayli zengin olan muz, gıda zehirlenmesi neticesinde ortaya çıkan bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerin azaltılmasına birebirdir.
LİMON
Limonun asidi, gıda zehirlenmesine sebep olan bakterileri öldürmeye destek olur.
BAL
Antibakteriyel özelliği bulunan bir diğer besin bal da gıda zehirlenmesi yaşayan mideyi rahatlatmak için öenirilir.
ZENCEFİL
Sindirim probleminin tedavisinde sık sık kullandığımız zencefil mide, karın ağrıları, kusma, mide bulantısı, ishalin geçmesini sağlar.
SARIMSAK
Sarımsak; antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri ile gıda zehirlenmesi ile mücadelede oldukça etkilidir. Ayrıca, ishal ve karın ağrısı gibi belirtileri hafifletmeye yardımcı olur.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.