Gıda Teknolojisi DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları
Dikey Geçiş Sınavına girip bölüm tercihi yapacak olan öğrenciler, istedikleri bölümlerin taban puanı ve kontenjan bilgilerini araştırıyor. Gıda Teknolojisi bölümünü tercih edecek olan öğrenciler DGS 2022 taban puanı ve kontenjan bilgilerini öğrenmek istiyor. İşte, Gıda Teknolojisi bölümü DGS 2022 taban puanları ve kontenjanları…
2022 yılı Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler, sınavın ardından tercih edecekleri bölümlerin arayışına girdi. Bölüm taban puanları ve kontenjan bilgilerini gündemde en çok araştırılan başlıklar arasında yerini aldı. Öğrencilerin sıklıkla araştırdığı konulardan biri de Gıda Teknolojisi bölümü 2022 DGS taban puanları ve kontenjan bilgileri oldu.
2022 yılında DGS tercihi yapacak olan öğrencilerin, istedikleri bölümlerin 2021 yılı taban puanı ve kontenjan bilgilerini dikkate alarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından bölümlerin yerleştirme bilgileri yayınlanmaktadır.
DGS Gıda Teknolojisi Bölümü 2021-2022 taban puanları ve kontenjan bilgileri;
Üniversite Adı: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)
Fakülte: Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Bölüm: Gıda Teknolojisi
Kontenjan: 3
Taban Puan: 240,01930
Tavan Puan: 242,39164
Gıda Teknolojisi bölümü nedir?
Gıda Teknolojisi bölümü, yiyecek ve içeceklerin hammadde durumundan tüketiciye ulaşana kadar geçtiği aşamalarla ilgilenen kişileri yetiştirir. Yiyecek ve içecek üretimini temel alan Gıda Teknolojisi bölümünden mezun olan kişiler Gıda Teknikeri olur ve uzman unvanını alır.
Gıda Teknolojisi bölümü öğrencilerine 2 yıllık bir eğitim vermektedir. Bölümün öğrencileri laboratuvarda uygulamalı eğitim ve teorik eğitimler alır. Gıda Teknolojisi bölümünü okuyan öğrenciler; Gıda Mikrobiyolojisi, Gıdalarda Temel İşlemler, Kimya, Ambalajlama, Hijyen ve Sanitasyon, Gıda Katkı Maddeleri, Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi, Gıda Kimyası, Bitkisel Yağ Teknolojisi, ve Meyve ve Sebze Teknolojisi gibi dersler görmektedir.
Gıda Teknolojisi bölümünde okuyan öğrenciler DGS ile; Gıda Mühendisliği, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji, Beslenme ve Diyetetik, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Bitki Koruma ve Gıda Teknolojisi gibi bölümleri tercih edebilmektedir.
Gıda Teknolojisi mezunları, belli şartları sağladıkları durumlarda eğitmen olabilecekleri gibi kamuda çalışma hakları da vardır.