Gevrekli kanat tarifi : en güzel ve lezzetli gevrekli kanat nasıl yapılır? Gevrekli kanat malzemeleri ve pratik tarifi
Son zamanlarda fast food severler tarafından sürekli olarak yapılan gevrekli kanat, yemek severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki gevrekli kanat nasıl yapılır? Gevrekli kanat yapımındaki malzemeler ve tarifi için haberimiz okuyabilirsiniz...
Fast Food sevenler için vazgeçilmez lezzetlerden biri olan gevrekli kanat son zamanlarda oldukça revaçta. Diğer bir çok ürüne göre daha pratik olması ve hazırlarına nazaran lezzetinin kat be kat fazla olması sebebiyle çok tercih edilen fast food ürünleri arasında yer alan bu lezzetin tarifini sizler için hazırladık. İşte gevrekli kanat menü tarifi...
GEVREKLİ KANAT MENÜ TARİFİ
Malzemeler
1,5 kg tavuk kanat
Sos için:
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı körü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavukları bulamak için:
1,5 su bardağı sade mısır gevreği
4-5 yemek kaşığı kadar galeta unu
Yanına;
Patates kızartması
YAPILIŞI
Kanatları kesip üzerlerine üç çizgi attıktan sonra mısır gevreğini çok ince olacak şekilde rondodan çekin. Galeta ununu ekleyip biraz daha çektikten sonra genişçe bir kaba alın ve az miktarda tuz ekleyin. Sosun yapılışı için yumurta, baharat, tuz ve sıvı yağı karıştırın daha sonra kanatların üzerine dökük kanatlarla beraber karıştırmaya devam edin. Vaktiniz kısıtlı değilse 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra mısır gevreğine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Yanında patates kızartması ve içecekle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...