10.10.2024-11:20 (Son Güncelleme:10.10.2024-11:20)

Gergerlioğlu: "9 Yıl Geçti, Gerçek Adalet Bekliyoruz"

DEM Parti'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Gar saldırısındaki adaletsizlikleri eleştirdi ve gerçek adalet talep etti.

Adalet Arayışı Devam Ediyor

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısının faillerine verilen cezaların yetersiz olduğunu ifade ederek, "Biz gerçek adalet istiyoruz. Katliamın üzerinden 9 yıl geçti, biz gerçek bir adalet beklemeye devam edeceğiz." dedi.

Soruşturma Süreci Eleştirildi

Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında, 10 Ekim 2015'teki "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıyı değerlendiren Gergerlioğlu, yürütülen soruşturmanın yetersizliğine dikkat çekti. "Katliamla ilgili cezalara kimsenin razı olmadığına dikkat çekti."

Güvenlik Açıkları Sorgulandı

Gergerlioğlu, saldırganların nasıl bu kadar kolaylıkla Ankara'ya girebildiğine dair sorular yöneltti. "2 intihar saldırganı Adıyaman'dan kalkıp elini kolunu sallayarak geliyor. Bu saldırganlar nasıl Ankara'ya girebiliyorlar?" ifadeleriyle güvenlik zafiyetlerini sorguladı.

Adaletin Yerini Bulması Bekleniyor

Olayın ardından yalnızca 2-3 kişiye ceza kesildiğini belirten Gergerlioğlu, "Bu işe göz yumanlar perdelendi. Aileler ve kamuoyu bunu kabul etmiyor. O vahşeti yaşayanlar korkunç bir ana şahitlik ettiler. Katliamı örtbas edenler kurtuldu, onlara hiçbir ceza verilmedi." diyerek adalet arayışının devam edeceğini dile getirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr