23.11.2022-17:23 (Son Güncelleme:23.11.2022-17:23)

GENÇKON vefatının 600. Yıldönümünde Süleyman Çelebi hazretlerini anma ve Mevlid-i Pâk-i Rasul programı gerçekleştiriyor

Gençkon Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu, Süleyman Çelebi hazretlerini vefatının 600. Yıldönümünde Mevlid-i Pâk-i Rasul programı ile anıyor.

Süleyman Çelebi’nin Vesiletü’n Necat adlı mevlidi kendinden önce ve sonra yazılan mevlidler arasında özel bir konumdadır. Müslümanları Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) muhabbetinde birleştiren Mevlid, sanatkârane bir üslupla yazılmıştır. Beyitlerin çoğu ya bir ayet-i kerime ya da bir hadis-i şeriften mülhemdir. Halkın anlayabileceği bir açıklıkta yazılmış olup aynı zamanda nasihat özelliği de vardır. Bu sebeple olsa gerek pek çok dile çevrilmiş, farklı ülkelerde okunmuş ve yazıldığı 1409 yılından beri okunmaya devam etmektedir. Fakat Süleyman Çelebi’nin hayatı hakkında bildiklerimiz son derece azdır. 1351-1422 yılları arasında yaşamış, Ulu Camii’nin ilk imamı olarak görev yapmıştır.

GENÇKON Mevlid-i Pâk-i Rasul programı ile Süleyman Çelebi hazretlerini anıyor

Muhabbet-i Rasulullah’ın tecessüm etmiş hali olan Mevlid-i Şerif, yazıldığı günden günümüze kadar hâlâ okunmakta ve gönüllere Efendimiz’in (s.a.v) sevgisini aşılamaktadır. 2022 yılı Süleyman Çelebi hazretlerinin vefatının 600. yıl dönümüdür. Bu vesileyle GENÇKON, Süleyman Çelebi Hazretlerini anmak ve Mevlid-i Pâk-i Rasul’u okumak, okunmasına katkı sağlamak ve gönüllerde yer etmesine vesile olmak için Mevlid-i Şerif programları tertip ediyor. Açılış programı 26 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’da Büyük Çamlıca Cami Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.


Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp açılış konuşmaları ile devam edecek. Ardından Dursun Ali Erzincanlı, Eren Sakçı ve Veysel Çelikdemir’in sahne aldığı “Ey Azizler İşte Başlarız Söze” isimli sahne gösterisi gerçekleştirilecek. Servet Tekin, Grup Ser, Grup Kerkük, Grup Mavera ve Grup Reyyan’dan ilahiler dinleyeceğiz. Ayrıca Türkçe, Arapça, Özbekçe, Boşnakça ve Türkmence olmak üzere 5 dilde mevlid-i şerif okunacak. Semerkand TV’den canlı olarak izlenebilecek program, tüm mevlid âşıklarını bekliyor.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr