Gelmiş Geçmiş En Çılgın Kareler
İnternet, sosyal medya, kare, fotoğraf, komik kareler, komik fotoğraflar adlı başlıklar galerimizde
Gelmiş geçmiş en çılgın kareler
İnternette ki en komik, ilginç, saçma ve en çok paylaşılan fotoğraflar ve resimleri sizler için bir araya getirdik.
İşte o fotoğraflar...
Fotoğraf için deklanşöre basmadan önce bakış noktasını iyi seçin, fotoğrafını çekeceğiniz obje veya konuyu nasıl fotoğraflamak istediğinizi düşünün. şayet sabit bir konunuz varsa (bina, heykel, çeşme vs) etrafında dolaştıktan sonra fotoğraf için en iyi açıyı bulmaya çalışın. bu arada perspektif hatalarını da hesaba katmayı unutmayın! bir insanın göz hizası yerine, farklı bakış açılarını denemeye çalışın, daha yukarıdan ya da da daha aşağıdan çekimler yapmayı deneyin.
Portre ve insan fotoğrafları çekiyorsanız, arka planlanın mümkün olduğunca sade olmasına dikkat edin. karışık bir arka plan, belirgin olmaktan uzak, seçici özellikte olmayan sıradan bir fotoğraf olacaktır.
Yakın plan çektiğiniz portre fotoğrafları göze net’leyin. fotoğrafta gözlerin net çıkması diğer alanlardan çok daha önemlidir.
Bir daha tekrarlanma imkanı olmayan önemli bir konu çekiyorsanız mutlaka deneme çekimi yapın ve normal çektiğinizden daha fazla sayı ve çeşitli ayarlarda fotoğraf çekin.
Güneşin tam tepede olduğu saatlerde (daha ziyade 11.00 ile 15.00 arası) gerekmiyorsa fotoğraf çekmemeye çalışın. özellikle insan fotoğrafları üzerinde ters ışıklardan dolayı hoş olmayan sert gölgeler oluşabilir.
Fotoğraf çekmek için yanınızda bir tripod taşıyarak fotoğraflarınızı tripod ile çekmeye çalışın, bilhassa ışığın yeterli olmadığı durumlarda. böylece kadrajlarınızı daha kontrollü yaparak yüksek diyafram değerleri kullanma imkanı elde edersiniz. seyahatlerinizde çantanızda mutlaka mini bir tripod bulundurun. nerede ne zaman gerekeceği hiç belli olmaz!
Tripod olmadan fotoğraf çekiyorsanız, makinanın enstantane değerlerini mutlaka kontrol edin. enstantane değeriniz en azından kullandığınız objektifin odak uzunluğuna yakın olmalıdır. örnek olarak; 50mm için 1/60sn, 200mm için 1/250sn, 300mm için 1/500sn gibi…
Özellikle portre çekimlerinde ışık, obje veya konunun arkasından geliyorsa ters ışıkta kalacak ve yüz neredeyse tamamen karanlık çıkacaktır. eğer dolgu flaşı kullanırsanız böylece portrenizin yüzü de arka plan ile dengeli bir şekilde aydınlanacaktır.
Fotoğraf çekimlerin izde tripod kullanmış olsanız bile deklanşöre basma anınızda titreşim meydana gelebilir. bu titreşimi önlemek için kablo deklanşör, uzaktan kumanda veya hemen tüm fotoğraf makinelerinde bulunan “self timer” modunu kullanabiliriz.
Çok büyük ya da çok küçük objelerin fotoğrafını çekerken fotoğraf karemizin içerisine, kıyaslayabilmek için konunun boyutunu gösterebileceğimiz bilinen ve referans alınabilecek bir nesne koymakta fayda var. örneğin, çok küçük bir objeyi çekerken, kibrit çöpü, bozuk para yada kibrit kutusu kullanmak gibi…
Ufuk çizgisi, fotoğraf karesinin alt veya üst kenarına paralel olmalıdır. aksi takdirde hoş olmayan yamuk bir fotoğraf karesi elde ederiz.
Özellikle ters ışık ve güneş ışığının çok parlak yada yandan geldiği yerlerde fotoğraf çekerken mutlaka objektifinizin parasoley’ini (güneşliğini) kullanmayı unutmayın.
Hızlı konuların (spor karşılaşmaları, araba yarışları, aksiyon sahneleri…) fotoğrafını çekerken makinenizin obtüratör (enstantane) hızını kontrol edin. enstantaneniz en azından 1/500sn olsun! diyafram ayarını da bu değere göre yapmayı unutmayın.