10.06.2022-10:11 (Son Güncelleme:10.06.2022-10:11)

Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi : en güzel ve lezzetli perdeli düğün pilavı nasıl yapılır? Perdeli düğün pilavı malzemeleri ve pratik tarifi

Gelinim Muftakta programında dikkatleri üzerine çeken perdeli düğün pilavının tarifi bir çok kişinin gündemine girmiş durumda. Peki en güzel ve lezzetli perdeli düğün pilavı nasıl yapılır? İşte Perdeli düğün pilavı malzemeleri ve pratik tarifi...

Türkiye’nin en çok izlenen yemek ve yarışma programlarından birisi olan Gelinim Mutfakta’da izleyenler gelinler ile kaynanaların çetin mücadelesine şahitlik ediyor. Nursel Ergin’in sunumuyla yayınlanan Gelinim Mutfakta’nın yeni bölümünde perdeli düğün pilavı yarışmacıların yapması gereken yemek olacak. Ev hanımları ise bu tarifi evlerinde yapmak için Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifini internet üzerinden araştırıyor.

En güzel ve lezzetli perdeli düğün pilavı nasıl yapılır?

Perdeli düğün pilavı malzemeleri ve pratik tarifi şu şekilde:

Malzemeler

1 adet iri boy tavuk ( 1800-2000 gr kadar)

2 su bardağı pirinç

200 gr tavuk ciğeri

50 gr dolmalık çam fıstığı

150 gr soyulmuş badem içi (yarısı hamur için ,yarısı pilav için)

6 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı tuz, karabiber

2 çay kaşığı beş bahar

2 su bardağı sıcak tavuk suyu

Hamuru (Perdesi) için:

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Yeteri kadar un


Perdeli pilav pratik tarifi

Tavuğu iyice yıkayıp bol tuzlu suda, kemiklerinden ayrılıncaya dek haşlayın. Süzdürüp etleri kemiklerinden ayırıp didikleyin

Öte yandan pirinci bol tuzlu kaynar suda 40-50 dakika ıslatın.

Tavuk ciğerini ayıklayıp yıkayıp süzdürün.

Geniş bir tavaya yarım kaşık yağı koyup önce çam fıstıkları ile 75 gr bademi sonrada tavuk ciğerini kavurun. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.

Diğer tarafta bir pilav tenceresinde iki kaşık tereyağını eritip, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin. Karıştırarak 4-5 dakika kavurup sıcak tavuk suyunu ekleyip, beş baharı,kalan tuz ve karabiberi serpin. Pilavı bildiğiniz gibi pişirip ocaktan alın ve içine önceden kavurduğunuz fıstıklı,bademli ciğerleri ekleyip karıştırın.

Perde hamuru için derin bir kapta; yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Perde pilavı için bakırdan yapılmış, alt tarafı yuvarlak özel bir tencere kullanılır. Tencerenin içini üç kaşık katı tereyağıyla iyice yağlayın. Kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış kalan bademleri tencerenin içine sıvadığınız yağın üstüne yapıştırın. İsim yazın yada şekil verin. Hamuru oklava ile kalınca açıp tencerenin içine yerleştirin ,kenarlarını tencerenin dışına sarkıtın. Ama bademlerin şekillerini bozmayın. Önce tavuk eti sonra pilav, tekrar tavuk tekrar pilav şeklinde yerleşimi yapıp elle hafif bastırın. Kenarlardan sarkan hamuru da pilavın üzerine çevirerek kapak gibi sıkıca kapatın.. Üzerine kalan yarım kaşık yağı parçalayarak dağıtın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp, hamurun üzeri iyice kızarıncaya kadar en az 30 dakika pişirin. Bir tepsinin içine pilavı ters çevirerek çıkarın. Bıçakla keserek servise sunun.

Yanında komposto ile ikram edin. Afiyet olsun.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr