Gelinim Mutfakta çoban payı tarifi : en güzel ve lezzetli çoban payı nasıl yapılır? Çoban payı malzemeleri ve pratik tarifi
Damaklarınızda güzel bir tat bırakacak tarif ile karşınızdayız. Çoban Payı tarifi. Görüntüsüyle açlık hissi uyandıracak tadına doyum olmayacak olan çoban payı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar...
Akşam yemeklerinizde sofranızı süsleyecek karnınızı doyuracak damağınızı şenlendirecek etli bir yemek ile sizlerleyiz. Misafirleriniz, aileniz, çocuklarınız bu yemeğe bayılacaklar!
Çoban payı nasıl yapılır?
Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
2 adet büyük soğan
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Nane
Kekik
Pul biber
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Püresi için:
4-5 adet haşlanmış patates
2 küçük Türk kahvesi fincanı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
Dilim ya da rendelenmiş kaşar peynir
Çoban Payı yapılışı; Kuşbaşı şeklinde doğranmış etinizi ocağa alın. Bir süre sonra suyunu bırakacak olan etlere yemeklik doğradığınız soğanları, yeşil biberleri, ve sıvı yağ ekleyip etler suyunu çekene kadar kavurun. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra , domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyin.
Püre için; Önceden haşlamış olduğunuz patatesleri geniş bir kaba alın. Ezici yardımı ile ezdikten sonra içine tereyağ, süt ve tuz ekleyip homojen bir kıvama getirin. Daha sonra fırına girebilen küçük kaplarınıza kavurduğumuz etleri bölüştürün. Üstlerine patates püresini ekleyin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına küçük kaselerinizi yerleştirin. Üstü kızarana kadar fırından çıkarmayın. Üstü kızaran yemeğinizi fırından alıp servis edin. Afiyet olsun!