05.10.2024-20:17 (Son Güncelleme:05.10.2024-20:17)

Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bilal Erdoğan, Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması'nda sporcuları tebrik etti ve okçuluğun önemine dikkat çekti.

Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması Ödül Töreni

Dün, Ümraniye'de düzenlenen 8. Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması'nın ödül törenine katılan Bilal Erdoğan, geleneksel okçuluğun geliştirilmesinin önemini vurguladı. Konuşmasında, "Geleneksel okçuluğun gelişmesiyle birlikte, bir neslin kendi kimliği, kültürü ve inancıyla yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yarışmaya Yoğun Katılım

Yarışmaya 10 şehirden toplam 507 sporcu katıldı. Dereceye giren sporcular, ödüllerini ve madalyalarını aldı. Erdoğan, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu‘nun 2019 yılında kurulduğunu ve son beş yılda en hızlı büyüyen federasyon konumuna geldiğini ifade etti.

Başarı ve Gelecek Vizyonu

Konuşmasında federasyona kayıtlı sporcu sayısının 23 bin, kulüp sayısının 750 ve hakem sayısının 1250'ye ulaştığını belirten Erdoğan, "Bu başarı, geleneksel okçuluğa olan ilginin arttığını gösteriyor" dedi. Ayrıca, Türk okçuluk tarihine dair de önemli bilgiler paylaştı.

Okçuluk, Milli Bir Kimliktir

Erdoğan, "Okçuluk bizim milli sporumuzdur. Geleneksel Türk okçuluğundaki sporcularımızın duruşu ve disiplini gerçekten övgüye değerdir. Tüm sporcularla gurur duyuyoruz" dedi.

Gelecek İyimserliği

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da etkinlikte konuşarak, geleneksel okçuluğun öz kimliğimizi yaşatmanın yanı sıra gençleri bu spora teşvik etmek adına önemli olduğunu belirtti. Yarışmanın ardından ödül dağıtımıyla etkinliğe son verildi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediyesi tarafından Millet Bahçesi Spor Tesisleri'nde gerçekleşen 8. Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması ödül törenine katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr