08.04.2020-12:37 (Son Güncelleme:08.04.2020-12:31)

Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı Kitabı Dijitalde

Şef Yunus Emre Akkor'un "Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı" kitabı online erişime açıldı.

"Gourmand Cookbook Awards" yerel mutfaklar kategorisinde "Dünyanın En İyisi" ödülüne layık görülen Şef Yunus Emre Akkor'un "Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı" kitabı online erişime açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl ekim ayında yayımlanan kitap belediyenin internet sitesinden kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerini kayıt altına alan eser, bugün yaşamaya devam eden mutfağın Hititlere kadar uzandığını gösteriyor.

Yaklaşık 300 sayfadan oluşan kitap, Kayseri mutfağının binlerce yıldır kesintisiz yaşayan çok az sayıdaki yerel mutfaktan biri olduğunu gözler önüne seriyor.

Kayseri tarihinin yanı sıra çorbalar, ana yemekler, ekmekler, sucuk, pastırma, mantı ve yöresel kap, kacak gibi birçok konuda bilgilerin yer aldığı kitap Ramazan Çakmakcı'nın editörlüğünde hazırlandı.

Kitaba, "https://www.kayseri.bel.tr/uploads/pdf/kayseri_mutfagi.pdf" adresinden ücretsiz olarak ulaşılabiliniyor.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr