25.10.2024-13:45 (Son Güncelleme:25.10.2024-13:45)

Gazi Üniversitesi Kazakistan'da Yeni Şube Açağını Duyurdu

Gazi Üniversitesi, Kazakistan'da Özbekali Janibekov Üniversitesi'nde şube açmak için mutabakat zaptı imzaladı.

Gazi Üniversitesi Kazakistan'da Şube Açacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Kazakistan Bilim ve Yükseköğretim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile Gazi Üniversitesi, Güney Kazakistan'da Özbekali Janibekov Pedagoji Üniversitesi'nde bir şube açma kararı aldı.

Yeni Fırsatlar ve İşbirlikleri

YÖK'ten gelen bilgilere göre, bu mutabakat Türk dünyasındaki üniversitelere birçok yeni fırsat sunacak. Ayrıca, Gazi Üniversitesi ve Özbekali Janibekov Üniversitesi ortak diploma programları oluşturacakları belirtiliyor.

Akademik İlişkilerin Güçlendirilmesi

Her iki üniversite, Türk dünyasında yükseköğretim işbirliğini artırarak akademik projeler geliştirecek. Öğrenci ve akademisyen değişim programları ile daha kapsamlı eğitim olanakları sağlanacak.

YÖK Başkanı Özvar'ın Açıklamaları

YÖK Başkanı Erol Özvar, çevrimiçi imza töreninde yaptığı açıklamada, "Bu mutabakat, Türk dünyasındaki üniversitelere yeni fırsatlar sunacak. Üniversitelerimiz arasında akademik ve öğrenci hareketliliği artacak," ifadelerini kullandı. Özvar, iki ülke arasında yürütülen işbirliklerinin her alana yayılmasını beklediklerini de vurguladı.

Artan İşbirliği Vurgusu

Rektör Prof. Dr. Uğur Ünal, "Ortak diploma programları ve bilimsel işbirlikleri alanlarında çalışmalarımızı hızlandıracağız," dedi. Bu bağlamda, mutabakatın önemine değinen YÖK Başkanı Özvar, her geçen gün artan etkileşimden memnuniyet duyduğunu belirtti.

İmza Töreni

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Kazakistan Bilim ve Yükseköğretim Bakanı Sayasat Nurbek'in katılımıyla düzenlenen tören, ilgili akademik protokoller ve yürütülecek projelerin esaslarını belirledi. Törene ayrıca YÖK Başkan Vekili ve diğer üst düzey akademik yetkililer de katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Kazakistan Bilim ve Yükseköğretim Bakanlığı arasında Gazi Üniversitesinin Özbekali Janibekov Güney Kazakistan Pedagoji Üniversitesinde şube açmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. YÖK Başkanı Erol Özvar (ortada), çevrim içi gerçekleştirilen imza töreninde konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr