05.12.2020-17:32
(Son Güncelleme:25.11.2024-04:36)
Gaz Sıkışması Yaşıyorsanız Aman Dikkat! İşte Çözümü!
Şişkinlik ve gaz birçoğumuzun yaşadığı sorunlardan biri.
Şişkinlik ve gaz birçoğumuzun yaşadığı sorunlardan biri. Özellikle yemek yedikten sonra son derece can yakan ve hayat kalitesini düşüren bu durumdan basit çözümlerle kurtulabilirsiniz. Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Pata gazdan ve şişlinlikten şikayetçi olanlara önerilerde bulundu.
10
Bu Besinleri Tek Başına Tüketerek Diyet Listesi Tutun
Brüksel lahanası, lahana, brokoli gibi gıdalar daha fazla gaz üretimine yol açarak gaz ve şişkinlik yakınmasına yol açabiliyor. Bunun yanı sıra, sarımsak, soğan, fasulye, nohut, bakla, bezelye, havuç, kereviz, patates, patlıcan, mantar, turp, pırasa, kuru üzüm, muz, kayısı, erik, kiraz, çilek, kavun, karpuz, elma, ekşi meyveler (portakal, kivi, armut), şeftali, bulgur, mercimek, buğday tohumu, simit, hamur işleri, çok şekerli tatlılar da gaz üretimini artırıyor.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR